Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Νότια Αφρική: Σε διαρροή αερίου ενδέχεται να οφείλεται ο μυστήριος θάνατος 21 εφήβων μέσα σε κλαμπ

Πλανήτης

«Φως» στο μυστήριο θάνατο 21 εφήβων σε κλαμπ στην Νότια Αφρική προσπαθεί να δώσει η αστυνομική έρευνα που είναι σε εξέλιξη, καθώς πλέον φέρεται ως κύριο αίτιο της τραγωδίας να είναι η δηλητηρίαση από διαρροή αερίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι αρχές της επαρχίας του Ανατολικού Ακρωτηρίου ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους ότι διενεργήθηκε η νεκροψία-νεκροτομή στα 21 θύματα και έχουν ληφθεί δείγματα τα οποία θα εξεταστούν εργαστηριακά. Η αστυνομία από την πλευρά της ανέφερε μόνο ότι συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.

Οι αρχές απέκλεισαν το ενδεχόμενο να ποδοπατήθηκαν οι νέοι λόγω του συνωστισμού και υποθέτουν ότι δηλητηριάστηκαν κατά λάθος από κάτι που έφαγαν, ήπιαν ή κάπνισαν. Μια πηγή ωστόσο είπε στο πρακτορείο Reuters ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να δηλητηριάστηκαν από κάποιο αέριο στο ισόγειο του κτιρίου, που δεν είχε επαρκή εξαερισμό. Διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί εάν δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα, από καύση προπανίου μέσα στο κλαμπ ή από κάποιο άλλο αέριο, πρόσθεσε.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι τα πτώματα ανέδιδαν μια παράξενη «χημική οσμή». Η αστυνομία εξετάζει όλες τις συσκευές που βρέθηκαν στον χώρο. Μάλιστα, κάποια από τα θύματα που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία είπαν ότι αισθάνονταν πόνους στο στήθος και την πλάτη.

Σημειώνεται, ότι τα θύματα της τραγωδίας ήταν 21 με το μικρότερο να είναι ένα κορίτσι 13 ετών, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της αστυνομίας του Ίστερν Κέιπ στο Reuters.

Σχετικά με τις λεπτομέρειες του περιστατικού, η τοπική εφημερίδα DispatchLive συμπληρώνει ότι «τα πτώματα ήταν διάσπαρτα, στα τραπέζια, στις καρέκλες και στο πάτωμα», χωρίς να φέρουν «κανένα εμφανές σημάδι τραυματισμού».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Politico: Συναγερμός στην Europol – Εξαφανίστηκαν φάκελοι με απόρρητα στοιχεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων

Συναγερμός έχει σημάνει στη Europol έπειτα από την αποκάλυψη της απώλειας απόρρητων φακέλων, με προσωπικά δεδομένα κορυφαίων στελεχών της υπηρεσίας, από την έδρα της στη Χάγη στην ...

Φόρτωση άρθρων...