Πέμπτη
08 Δεκεμβρίου 2022

Ντόναλντ Τραμπ: Άκαρπη η προσπάθεια να γλιτώσει το πρόστιμο

Πλανήτης

Άκαρπη απέβη η προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να αποφύγει το πρόστιμο των 10.000 δολαρίων την ημέρα για παρακώλυση δικαιοσύνης, που του επιβλήθηκε πρόσφατα.

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης απέρριψε το αίτημα που υπέβαλε ένας δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ να ακυρωθεί η καταδίκη του τέως προέδρου των ΗΠΑ για παρακώλυση της δικαιοσύνης. Ο δικαστής διατήρησε το πρόστιμο των 10.000 δολαρίων ημερησίως που θα πρέπει να καταβάλει ο τέως πρόεδρος, επειδή αγνόησε την κλήτευση της γενικής εισαγγελίας της Νέας Υόρκης να της παραδώσει έγγραφα σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές της οικογενειακής εταιρείας Trump Organization.

Ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον είπε ότι δεν τον ικανοποιεί η ένορκη κατάθεση που υπέβαλε ο Τραμπ και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο τέως πρόεδρος ερεύνησε ενδελεχώς, για να εντοπίσει τα έγγραφα που του ζητά η γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς, αλλά δεν βρήκε τίποτα.
«Εκπλήσσομαι που φαίνεται ότι δεν έχει κανένα έγγραφο, όλα βρίσκονται στην εταιρεία», είπε ο δικαστής.

Η Τζέιμς υποστηρίζει  πως από την έρευνά της βρέθηκαν αποδείξεις ότι η εταιρεία Trump Organization, που διαχειρίζεται ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ και άλλα ακίνητα σε όλον τον κόσμο, παρείχε παραπλανητικές πληροφορίες στις τράπεζες και τις φορολογικές αρχές ώστε να εξασφαλίζει δάνεια και φοροαπαλλαγές.

Ο Τραμπ αρνείται ότι διέπραξε απάτη και υποστηρίζει ότι η έρευνα είναι πολιτικά υποκινούμενη, επειδή η Λετίσια Τζέιμς εξελέγη στο αξίωμά της με τους Δημοκρατικούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 7 Δεκεμβρίου

Γεγονότα 1941: Οι Ιάπωνες με 200 αεροσκάφη καταστρέφουν την αμερικανική ναυτική βάση του Περλ Χάρμπορ στη Χαβάη. Χιλιάδες οι νεκροί και οι τραυματίες. 1965: Με ταυτόχρονες λε...

Φόρτωση άρθρων...