Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Ο Άντονι Μπλίνκεν προειδοποιεί το Ιράν για «πυρηνική κρίση» και αυξημένη «απομόνωση»

Πλανήτης

Το Ιράν οφείλει να συνεργαστεί με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA) και να παράσχει τεχνικά αξιόπιστες πληροφορίες ως απαντήσεις στις ερωτήσεις του Οργανισμού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Οι διαπραγματεύσεις αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν μπορούν να ολοκληρωθούν μόνο αν η Τεχεράνη εγκαταλείψει τις υπερφίαλες απαιτήσεις της, ανέφερε ο Μπλίνκεν, καθώς το Ιράν άρχισε να αφαιρεί 27 κάμερες παρακολούθησης των πυρηνικών δραστηριοτήτων του, τορπιλίζοντας τον διάλογο με τη διεθνή κοινότητα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν ότι οι τελευταίες «προκλήσεις» της Τεχεράνης απειλούν να οδηγήσουν σε «πυρηνική κρίση» και σε «αυξημένη οικονομική και πολιτική απομόνωση του Ιράν».

«Εξακολουθούμε να παροτρύνουμε το Ιράν να επιλέξει τον δρόμο της διπλωματίας και της αποκλιμάκωσης», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιλινόις: Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι έσπειρε τον τρόμο - 4 νεκροί και 5 πέντε τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον απολογισμό να ανέρχεται στους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες. Ένας 22χρονος ύποπτος συνελήφθη μετ...

Φόρτωση άρθρων...