Κυριακή
28 Απριλίου 2024

O Καντίροφ είναι ζωντανός και συναντήθηκε με τον Πούτιν

Πλανήτης

Εμφανίστηκε ο ηγέτης Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, μετά τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του, καθώς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η συνάντηση έγινε τρεις ημέρες μετά τη δήλωση του Καντίροφ ότι είναι υπερήφανος που ο 15χρονος γιος του ξυλοκόπησε κρατούμενο που κατηγορήθηκε ότι έκαψε το Κοράνι.

Σύντομο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από τον δημοσιογράφο Πάβελ Ζαρούμπιν δείχνει τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν σχόλια, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στο επεισόδιο ξυλοδαρμού το οποίο καταδικάστηκε ακόμα και από κάποιους σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές του Κρεμλίνου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι υπάρχει «θετική δυναμική» στην Τσετσενία, χάρη κυρίως στον Καντίροφ και την ομάδα του. Ο Καντίροφ εμφανίστηκε να του δίνει κάποια έγγραφα από έναν φάκελο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος έχει δώσει στον Καντίροφ απόλυτη ελευθερία για να κυβερνά την κυρίως μουσουλμανική περιοχή στο νότο της Ρωσίας ως προσωπικό του φέουδο με αντάλλαγμα τη σταθερότητα στην περιοχή καθώς και πίστη ύστερα από τους πολέμους τις δεκαετίες του 1990 και του 2000 κατά τις οποίες προσπάθησε να αποσχισθεί από τη Μόσχα.

Ο Ραμζάν Καντίροφ έχει καλλιεργήσει την εικόνα ενός αδίστακτου συμμάχου του Πούτιν και επιθετικού υποστηρικτή για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Ο Καντίροφ, 46 ετών, έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονων εικασιών αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του, καθώς αυτό τον μήνα κυκλοφόρησαν φήμες ότι ήταν νεκρός ή είχε πέσει σε κώμα. Την περασμένη εβδομάδα ανήρτησε μήνυμα στο Telegram λέγοντας ότι είναι μια χαρά και ότι ο λόγος για τον οποίο ταξίδεψε σε νοσοκομείο της Μόσχας ήταν για να επισκεφθεί άρρωστο θείο του που νοσηλευόταν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...