Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ο Βασιλιάς Κάρολος έκανε πρίγκιπα της Ουαλίας τον Γουίλιαμ και πριγκίπισσα την Κέιτ

Το πρώτο του διάγγελμα στον βρετανικό λαό απηύθυνε ο Κάρολος ως βασιλιάς της Βρετανίας. Ο Βασιλιάς Κάρoλος έκανε ιδιαίτερες αναφορές στην οικογένειά του.

Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην Καμίλα, η οποία λαμβάνει τον τίτλο της βασιλικής συζύγου, σύμφωνα με την επιθυμία της βασίλισσας Ελισάβετ, όπως την είχε εκφράσει με ανακοίνωσή της τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ακόμα, αναφέρθηκε και στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον, δούκες της Κορνουάλης και του Κέιμπριτζ, στους οποίους έδωσε τον τίτλο του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Μπορεί χθες, αυτομάτως, με τον θάνατο της βασίλισσας και τη μετατροπή του Καρόλου από τη μια στιγμή στην άλλη σε βασιλιά, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ να έγινε δούκας της Κορνουάλης, ως πρώτος διάδοχος του θρόνου, ωστόσο δεν έγινε και πρίγκιπας της Ουαλίας, τίτλο που μέχρι το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ κατείχε ο Κάρολος.

Η Κέιτ Μίντλετον αποκτά και αυτή πλέον τίτλο, αυτόν της πριγκίπισσας. Πριγκίπισσα Κάθριν της Ουαλίας. Ότι αυτός ήταν ο τίτλος που κατείχε η πριγκίπισσα Νταϊάνα από τη στιγμή που μπήκε στη βασιλική οικογένεια, δηλαδή την ημέρα του γάμου της, καθώς παντρεύτηκε τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο. 

Δεν απώλεσε τον τίτλο ούτε με το διαζύγιό της, ενώ ακόμη και σήμερα η Νταϊάνα μνημονεύεται ως πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανατριχιαστική καταγγελία από γυναίκα υπουργό της Αυστραλίας: Μου έδωσαν ναρκωτικά και με βίασαν

Μια ανατριχιαστική καταγγελία ερευνά η αστυνομία στην Αυστραλία σύμφωνα με την οποία η βουλευτής του Κουίνσλαντ, Μπρίτανι Λάουγκα και αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, δέχθηκε σεξουαλι...

Το πασχαλινό μήνυμα του Ζελένσκι: Ζήτησε από τους Ουκρανούς να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε στο πασχαλινό του μήνυμα τους συμπατριώτες του να προσευχηθούν ο ένας για τον άλλον αλλά και για τους στρατιώτες που πολεμούν στο μέτ...

Φόρτωση άρθρων...