Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ο Μακρόν πρότεινε στον Ντράγκι να γίνει Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Πλανήτης

Να γίνει Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ πρότεινε στον Μάριο Ντράγκι ο Εμανουέλ Μακρόν, στο γεύμα που είχαν την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica».

Στη διάρκεια της δίωρης «ιδιωτικής συνάντησης» του Μάριο Ντράγκι με τον Γάλλο Πρόεδρο στο Παρίσι συζητήθηκαν, κατά πληροφορίες, η εξέλιξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Σύνοδος Κορυφής των επόμενων ημερών, αλλά και οι τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να λείπουν και οι γεωπολιτικές προκλήσεις.

Οι δύο ηγέτες φέρεται να αναστοχάστηκαν πάνω στην πρόταση που «έριξε» στο τραπέζι του δείπνου ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου ο Μάριο Ντράγκι να διαδεχθεί τον Γενς Στόλτενμπεργκ στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τον προσεχή Ιούνιο.

Δεδομένης της μεγάλης αμοιβαίας εκτίμησης μεταξύ των δύο ανδρών, αλλά και της βαθιάς γνώσης του Μάριο Ντράγκι αναφορικά με τις προκλήσεις και τις προοπτικές της Ανατολικής Μεσογείου, μια ενδεχόμενη θητεία του πρώην τραπεζίτη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, θα προσέδιδε άλλη δυναμική και κύρος στο ρόλο, αλλάζοντας, κατά αρκετούς αναλυτές, τους συσχετισμούς ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο, υπέρ των ευρωπαϊκών αμιγώς συμφερόντων.

Ο Γάλλος Πρόεδρος δεν έκρυψε ποτέ το υψηλό επίπεδο συνεργασίας του με τον Μάριο Ντράγκι, για το οποίο έχει τοποθετηθεί πολλές φορές και δημόσια, με τελευταία αυτήν της Συνόδου της Πράγας την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι περισσότεροι στη Γαλλία εκτιμούν πως το προφίλ του Μάριο Ντράγκι είναι ιδανικό, για να κατέχει διεθνείς σχέσεις, όπως αναφέρει η «La Repubblica».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια: Μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων λόγω τεχνικού προβλήματος

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια της Βρετανίας, καθώς σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος. Αναστάτωση έχει προκληθεί στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, κα...

Φόρτωση άρθρων...