Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ο Μακρόν «πυγμάχος» ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού (Video)

Μήνυμα έστειλε ο Εμανουέλ Μακρόν το πρωί της Δευτέρας για τις 200 ημέρες μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν φέτος στο Παρίσι στη Γαλλία. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας σε βίντεο εμφανίστηκε σε γυμναστήριο στο οποίο ποζάρει με κοντομάνικο στα χρώματα της Γαλλίας και ένα ζευγάρι γάντια του μποξ κρεμασμένα στον ώμο του. 

«Θα διοργανώσουμε στη Γαλλία τους λιγότερο επιβαρυντικούς για το περιβάλλον Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία, πράσινους αγώνες που θα σέβονται τη συμφωνία των Παρισίων» ακούγεται να λέει ο Εμανουέλ Μακρόν αναφερόμενος στη συμφωνία που υπεγράφη το 2015 και προβλέπει στόχο η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας να μείνει κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Εκτός από το περιβαλλοντικό μήνυμα το βίντεο του Γάλλου Προέδρου περιλαμβάνει και ένα μήνυμα ισότητας καθώς λέει «θα φιλοξενήσουμε Αγώνες ισότητας με τόσους αθλητές όσο και αθλήτριες».

«Θα φιλοξενήσουμε αγώνες παντού στη χώρα από το Παρίσι μέχρι τη Μασσαλία. Θα εμπλακούν περισσότερες από το 70 τοπικές αρχές που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση», προσθέτει ο Πρόεδρος της Γαλλίας.

Ακόμα, υπενθυμίζει στους Γάλλους ότι «κάναμε υποχρεωτική την άθληση για 30 λεπτά κάθε μέρα στα δημοτικά και εντάξαμε περισσότερα αθλήματα στα Γυμνάσια» και του καλεί «να αθλείστε για 30 λεπτά κάθε μέρα, και περισσότερα αν μπορείτε, αλλά τουλάχιστον 30 λεπτά γιατί κάνει καλό στην υγεία σας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χούθι: Εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν την Παρασκευή επίθεση με πυραύλους εναντίον δύο πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών...

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ έγινε σήμερα (ξημερώματα Σαββάτου, τοπική ώρα) στην επαρχία Χουαλιέν της ανατολικής Ταϊβάν, ανακοίνωσε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία. Μέχρι τώρα δε...

Φόρτωση άρθρων...