Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ο Μπάιντεν εξετάζει νέες κυρώσεις στη Ρωσία για τον Ναβάλνι

Πλανήτης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας του ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν, τρεις ημέρες μετά τον θάνατο του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι.

«Έχουμε ήδη σε ισχύ κυρώσεις, όμως αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε επιπλέον, ναι», απάντησε σε δημοσιογράφους ο ηγέτης των ΗΠΑ, ο οποίος έκρινε ήδη τον Πούτιν «υπεύθυνο» για τον θάνατο του Ναβάλνι, ο οποίος ανακοινώθηκε την Παρασκευή σε μια φυλακή της Αρκτικής.

Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόζουν ήδη μια σειρά κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος που οδήγησε στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου του 2022.

Ο Μπάιντεν ανέφερε το Σάββατο πως εξέφρασε στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι την «πεποίθησή» του ότι θα συνεχιστεί η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, την οποία έχει αυτή τη στιγμή μπλοκάρει η Βουλή των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου.

Η Γερουσία, όπου επικρατούν οι Δημοκρατικοί, ενέκρινε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, την οποία το Κίεβο ζητά απεγνωσμένα από τις ΗΠΑ και τους Δυτικούς συμμάχους της.

Νέες κυρώσεις σκέφτεται και η ΕΕ

Την ίδια ώρα, νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον απόηχο του αιφνίδιου θανάτου του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, με τη χήρα του μεγάλου πολέμιου του Πούτιν να συναντάται με κορυφαίους αξιωματούχους του μπλοκ στις Βρυξέλλες. Μάλιστα, ο επικεφαλής εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε ότι η Ναβάλναγια θα παραστεί σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του μπλοκ στις Βρυξέλλες για να δώσει ένα μήνυμα «σχετικά με το πώς να στηρίξουμε την πολιτική αντιπολίτευση στο εσωτερικό της Ρωσίας». Τα κράτη μέλη θα προτείνουν σίγουρα νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, είπε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»: H Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε πριν από λίγο από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας ότι θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της "Αδέλφια της Ιταλίας". ...

Φόρτωση άρθρων...