Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ο Μπάιντεν καλεί το Κογκρέσο να «δράσει» μετά τους μαζικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία

Πλανήτης

Να «δράσει χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση» μετά τους «μαζικούς βομβαρδισμούς» στην Ουκρανία κάλεσε την Παρασκευή το Κογκρέσο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Οι Αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές δεν έχουν ακόμη καταφέρει να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα πακέτο βοήθειας στο Κίεβο.

«Αν το Κογκρέσο δε λάβει επείγουσα δράση το νέο έτος, δε θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να στέλνουμε τα τόσο αναγκαία όπλα και συστήματα αεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία για να προστατεύσει τον λαό της», προειδοποίησε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε ότι το τελευταίο μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί «μια θλιβερή υπενθύμιση στον κόσμο ότι, μετά από σχεδόν δύο χρόνια αυτού του καταστροφικού πολέμου, ο στόχος του Πούτιν παραμένει αμετάβλητος».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς για να διακόψουν τη βοήθεια των ΗΠΑ

Βομβαρδισμούς σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ουκρανίας πραγματοποίησαν οι Ρώσοι με σκοπό να διακόψουν τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ρωσία στοχεύει τις ουκρανικές σιδηροδρομ...

Σαν σήμερα - 27 Απριλίου

Γεγονότα 1296: Ηττώνται οι Σκωτσέζοι από τους Άγγλους στη μάχη του Ντάνμπαρ. 1667: Πωλούνται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του έργου «Χαμένος Παράδεισος» από τον τυφλ...

Φόρτωση άρθρων...