Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ο Μπλίνκεν καταδικάζει την κατάσχεση των ελληνικών πλοίων από το Ιράν

Πλανήτης

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αιχμαλωσία δύο ελληνικών τάνκερ και των ναυτικών στον Περσικό Κόλπο, από το Ιράν.

«Τέτοιου είδους ενέργειες πλήττουν τη διεθνή ασφάλεια και την οικονομία. Το Ιράν πρέπει να απελευθερώσει άμεσα τους ναυτικούς - είμαστε στο πλευρό της Ελλάς για αυτή την κατάσταση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ειδικότερα, το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την κατάσχεση των δύο πλοίων υπό ελληνική σημαία την Παρασκευή από τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν.

Σύμφωνα με το Reuters, o Μπλίνκεν έκανε τα σχόλια σε τηλεφωνική επικοινωνία τη Δευτέρα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Δύο ύποπτοι κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους (Videos)

Έφεση κατά της προφυλάκισής τους κατέθεσαν δύο ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στον πολυχώρο «Crocus City Hall» στη Μόσχα. Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμ...

Politico: Συναγερμός στην Europol – Εξαφανίστηκαν φάκελοι με απόρρητα στοιχεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων

Συναγερμός έχει σημάνει στη Europol έπειτα από την αποκάλυψη της απώλειας απόρρητων φακέλων, με προσωπικά δεδομένα κορυφαίων στελεχών της υπηρεσίας, από την έδρα της στη Χάγη στην ...

Φόρτωση άρθρων...