Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ο Πάπας Φραγκίσκος έπλυνε τα πόδια δώδεκα κρατούμενων στην τελετή του νιπτήρος

Πλανήτης

Μεγάλη Εβδομάδα για τους Καθολικούς και ο Πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε στη λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Ο ποντίφικας έπλυνε και φίλησε τα πόδια δώδεκα ανήλικων κρατουμένων σε αναμορφωτήριο στην Τελετή του Νιπτήρος.

Έχοντας αναρρώσει πλήρως από τη βρογχίτιδα που τον ταλαιπώρησε, ο Πάπας Φραγκίσκος πλένει και φιλάει τα πόδια δώδεκα κρατουμένων σε αναμορφωτήριο ανηλίκων στα περίχωρα της Ρώμης στην Ιταλία.

Ήταν το 2013 όταν ο Ποντίφικας άρχισε να διοργανώνει την Τελετή του Νιπτήρος σε φυλακές, σπίτια ηλικιωμένων και με άστεγους αντί για ιερείς στους καθεδρικούς ναούς της Ρώμης, όπως είχαν κάνει οι προκάτοχοί του.

«Ο καθένας μας μπορεί να αμαρτήσει, ο καθένας μας. Και αυτή η συνείδηση, αυτή η βεβαιότητα ότι καθένας από εμάς μπορεί να αμαρτήσει είναι που μας δίνει την αξιοπρέπεια, ακούστε αυτή τη λέξη, την αξιοπρέπεια τού να είμαστε αμαρτωλοί», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος.

Την περασμένη εβδομάδα, ο 86χρονος ποντίφικας είχε παραπονεθεί για αναπνευστικές δυσκολίες και νοσηλεύτηκε για τέσσερις μέρες σε νοσοκομείο, όπου έλαβε την κατάλληλη αντιβίωση.

Στη λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου ο Πάπας Φραγκίσκος προέτρεψε τους ιερείς να μην διχάζουν την Εκκλησία και να επιδιώκουν την αρμονία για να ξανακερδίσουν τους χαμένους πιστούς.

Χιλιάδες πιστοί πλημμύρισαν τα μεσάνυχτα τους δρόμους της Σεβίλλης για να παρακολουθήσουν τη λιτανεία Λα Μαντρούγκα, Η Αυγή, μια από τις πιο εμβληματικές πασχαλινές πομπές της πόλης.

Υπάρχουν έξι πομπές και η πιο γνωστή είναι η Παρθένος της Μακαρένα.

Τα γλυπτά της Παρθένου της Μακαρένα και του Ιησού της Μεγάλης Δύναμης περιφέρονται στους δρόμους για πάνω από 14 ώρες και σε πολλά σημεία κάποιες από τις έξι πομπές διασταυρώνονται.

Στις Φιλιππίνες τουλάχιστον 12 άνθρωποι έζησαν το μαρτύριο της Σταύρωσης του Ιησού με πραγματικά καρφιά σε μια παράδοση στην οποία αντιτίθεται η Καθολική Εκκλησία, αλλά προσελκύει τεράστια πλήθη πιστών και τουριστών στην χώρα.

Το αιματηρό έθιμο επανήλθε μετά από τρία χρόνια που είχε διακοπεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φονική κακοκαιρία στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 29 νεκροί και 60 αγνοούμενοι (βίντεο)

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι εξήντα συνεχίζουν να αγνοούνται εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν τη νότια Βραζιλία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό τ...

Guardian: Τι σημαίνουν για το μέλλον της κυβέρνησης Μπάιντεν οι διαδηλώσεις στα πανεπιστήμια

Ακόμα και σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων μπορεί να αναδειχθούν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ με τον βρετανικό Guardian να σημειώνει ότι «οι πολιτικές...

Φόρτωση άρθρων...