Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Ο Πούτιν διόρισε νέο στρατηγό στην Ουκρανία, με το βλέμμα στραμμένο στην κατάληψη του Ντονμπάς

Πλανήτης

Νέο στρατηγό για να καθοδηγεί τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία, διόρισε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τις αποτυχίες στο Κίεβο και την αλλαγή των σχεδίων της Μόσχας, όπως είπαν στο CNN ένας Αμερικανός κι ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν πως πρόκειται για τον Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ, διοικητή της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας.

«Αυτό δείχνει την παραδοχή των Ρώσων ότι τα πάνε εξαιρετικά άσχημα και ότι πρέπει να κάνουν κάτι διαφορετικό», είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο νέος στρατηγός με μεγάλη εμπειρία στα πεδία των μαχών θα μπορούσε να συντονίσει την επίθεση που αναμένεται τώρα να επικεντρωθεί στην περιοχή του Ντονμπάς, αντί για πολλαπλά μέτωπα.

Ο Ντβόρνικοφ, 60 ετών, ήταν ο πρώτος διοικητής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στη Συρία, μετά την αποστολή στρατευμάτων του Πούτιν εκεί τον Σεπτέμβριο του 2015 για να στηρίξουν την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Ντβόρνικοφ στη Συρία από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016, τα ρωσικά αεροσκάφη υποστήριξαν το καθεστώς Άσαντ και τους συμμάχους του καθώς πολιόρκησαν το ανατολικό Χαλέπι που ελέγχεται από τους αντάρτες, βομβαρδίζοντας πυκνοκατοικημένες γειτονιές και προκαλώντας μεγάλες απώλειες αμάχων. Η πόλη έπεσε στα χέρια των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων τον Δεκέμβριο του 2016.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη ο «Νo1 διακινητής» παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη: Τον κυνηγούσαν δύο χρόνια σε όλο τον κόσμο

Συνελήφθη σήμερα στο Ιράκ ένας από τους πιο διαβόητους διακινητές ανθρώπων στην Ευρώπη, υπεύθυνος για τη μεταφορά χιλιάδων παράτυπων μεταναστών προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα...

Γερμανία - CDU/CSU: «Ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας προς την Ε.Ε. περνάει από τη συμμόρφωσή της» με τις Πρέσπες

«Ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας προς την ευημερία και την ελευθερία και συνεπώς προς την ΕΕ, περνάει αποκλειστικά μέσω της συμμόρφωσης» με την Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζει σε απο...

Φόρτωση άρθρων...