Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Σε τεντωμένο σκοινί: Ο Πούτιν επιστρατεύει τα «όπλα της αποκάλυψης» για τον πυρηνικό εκφοβισμό της Δύσης

Πλανήτης

Ο Πούτιν αναπτύσσει το μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στον κόσμο, το λεγόμενο «όπλο της αποκάλυψης», ένα από τα συστήματα στα οποία βασίζεται το Κρεμλίνο για να διαφημίσει τη στρατηγική υπεροχή της Ρωσίας.

Πληροφορίες του ΝΑΤΟ προειδοποιούν ότι ο Πούτιν κινητοποιεί το πυρηνικό υποβρύχιο K-329 Belgorod εξοπλισμένο με τη σούπερ τορπίλη «Ποσειδώνα» που απειλεί να καταστρέψει τις εχθρικές ακτές με «ραδιενεργά τσουνάμι».

Την ίδια στιγμή ένα στρατιωτικό τρένο που ανήκει στις δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας εντοπίστηκε να κινείται προς την πρώτη γραμμή στην Ουκρανία.

Ο Koνραντ Μουζίκα, αμυντικός αναλυτής με έδρα την Πολωνία, είπε ότι το τρένο, που εντοπίστηκε στην κεντρική Ρωσία, συνδέεται με τη 12η κύρια διεύθυνση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και είναι «υπεύθυνο για τα πυρηνικά πυρομαχικά, την αποθήκευση, τη συντήρηση, τη μεταφορά και τη μεταφορά τους και έκδοση σε μονάδες».

Αυτοί οι τελευταίοι ελιγμοί θα μπορούσαν να σηματοδοτούν την επιθυμία του Πούτιν να κλιμακώσει τον πόλεμο μετά από μια σειρά από ήττες στο πεδίο της μάχης, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας μιας βασικής πόλης στο Ντόνετσκ και των πιο πρόσφατων αποτυχιών στην περιοχή της Χερσώνας.

Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ προειδοποίησε τα κράτη μέλη του, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, ότι το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod έχει εγκαταλείψει τη βάση του στον Αρκτικό Κύκλο, ανέφερε η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

«Ποσειδώνας, το όπλο της αποκάλυψης»

Με μήκος πάνω από 180 μέτρα, το Belgorod είναι το μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στον κόσμο. Είναι ικανό να μεταφέρει τα πυρηνικά drones «Ποσειδώνας», τα οποία, σύμφωνα με τη Ρωσία, θα μπορούσαν να προκαλέσουν «πυρηνικά τσουνάμι» 487 μέτρων που θα πλημμύριζαν εν δυνάμει εχθρικές παράκτιες πόλεις από εκατοντάδες μίλια μακριά και θα τις καθιστούσαν ακατοίκητες για δεκαετίες.

Το Belgorod, το οποίο εισήλθε στην υπηρεσία του ρωσικού ναυτικού μόλις τον Ιούλιο, θεωρείται ως «η επιτομή μιας νέας έννοιας του πολέμου» και ο «Ποσειδώνας» είναι γνωστός ως το «όπλο της αποκάλυψης».

«Αυτή η πυρηνική «μεγα τορπίλη είναι μοναδική στην ιστορία του κόσμου» έγραφε στην ιστοσελίδα του Covert Shores τον Μάρτιο ο Αμερικανός ειδικός στα υποβρύχια H.I. Ο Sutton. Ο «Ποσειδώνας» είναι μια εντελώς νέα κατηγορία όπλων. Θα αναδιαμορφώσει τον ναυτικό σχεδιασμό τόσο στη Ρωσία όσο και στη Δύση, οδηγώντας σε νέες απαιτήσεις και νέα αντιόπλα».

Οι πληροφορίες του ΝΑΤΟ αναφέρουν ότι το υπερσύγχρονο υποβρύχιο, επίσημα γνωστό ως K-329 Belgorod, παραμένει στα ύδατα της Αρκτικής και μπορεί να κατευθύνεται προς τη Θάλασσα του Κάρα, στα ανοιχτά του νησιού Νοβάγια Ζεμλιά της Ρωσίας, για να πραγματοποιήσει μια σειρά από μυστικές δοκιμές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισλαμικό Κράτος: Kαλεί τους οπαδούς του να πλήξουν τους «σταυροφόρους» στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Το Ισλαμικό Κράτος προέτρεψε την Πέμπτη τους υποστηρικτές του να χτυπήσουν τους «σταυροφόρους» παντού, αλλά ιδίως στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος της τζιχαντισ...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

Φόρτωση άρθρων...