Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Θράσος χιλίων πιθήκων: Ο Πούτιν κατηγορεί το Κίεβο για την φωτιά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Πλανήτης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα Ουκρανούς εξτρεμιστές για το συμβάν στις 3 Μαρτίου στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ρώτησε τηλεφωνικά τον Πούτιν για την φωτιά στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε για την πρόκληση από Ουκρανούς ριζοσπάστες στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια», ανέφερε το Κρεμλίνο. «Τα επίπεδα ραδιενέργεια είναι φυσιολογικά».

Ο Πούτιν κατηγόρησε επίσης την Ουκρανία ότι εμποδίζει τους αμάχους να φύγουν από τη Μαριούπολη, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Πούτιν “επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι το Κίεβο συνεχίζει να μην σέβεται τις συμφωνίες που επετεύχθησαν για αυτά τα ανθρωπιστικά ζητήματα“, προσθέτοντας ότι “Ουκρανοί εθνικιστές εμπόδισαν την απομάκρυνση αμάχων” το Σάββατο από την Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα, μιας κοντινής πόλης, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Στη συνομιλία του με τον Μακρόν, ο Πούτιν κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις που είναι παρούσες σε αυτές τις δύο πόλεις ότι «χρησιμοποίησαν την παύση στις εχθροπραξίες για να ενισχύσουν τις ικανότητές τους».

Εξάλλου, το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, μετέδωσε ότι η χρήση πεδίων απογείωσης από την Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας σε άλλες χώρες, είναι ενδεχόμενο να θεωρηθεί ως συμμετοχή των χωρών αυτών στην πολεμική διαμάχη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιλινόις: Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι έσπειρε τον τρόμο - 4 νεκροί και 5 πέντε τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον απολογισμό να ανέρχεται στους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες. Ένας 22χρονος ύποπτος συνελήφθη μετ...

Ισλαμικό Κράτος: Kαλεί τους οπαδούς του να πλήξουν τους «σταυροφόρους» στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Το Ισλαμικό Κράτος προέτρεψε την Πέμπτη τους υποστηρικτές του να χτυπήσουν τους «σταυροφόρους» παντού, αλλά ιδίως στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος της τζιχαντισ...

Φόρτωση άρθρων...