Κυριακή
05 Μαΐου 2024

«Ο Πούτιν θα μπορούσε να πέσει θύμα δολοφονίας εάν χάσει στον πόλεμο στην Ουκρανία»

Νεκρός μπορεί να βρεθεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν, εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τη Ρωσία, προειδοποιεί ο απόστρατος Αμερικανός στρατηγός, Τζακ Κιν, σύμφωνα με την «The Sun».

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας θα μπορούσε να πέσει θύμα δολοφονίας με τα ανώτατα στελέχη του ρωσικού στρατού να ενορχηστρώνουν πραξικόπημα και στη συνέχεια τη δολοφονία του εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν επιτύχει τους επιθυμητούς στόχους. 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει μέλλον αν το σφυροκόπημα στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου δεν αποφέρει καρπούς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας επικαλούμενο τον Αμερικανό απόστρατο στρατηγό.

Για τον Ρώσο Πρόεδρο, υψηλόβαθμα στελέχη του ρωσικού στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας δυσφορούν όλο και περισσότερο για τον τρόπο με τον οποίο, ο αδύναμος και άρρωστος, σύμφωνα με φήμες, Ρώσος ηγέτης χειρίζεται την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Στο σχετικό δημοσίευμα διατυπώνονται οι ισχυρισμοί ότι στελέχη των μυστικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων, ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Διεθνούς Αντικατασκοπείας, Σεργκέι Ναρίσκιν, εκδηλώνουν πλέον ανοιχτά την διαφωνία τους με τους χειρισμούς του Βλαντιμίρ Πούτιν και ιδιαιτέρως με την απόφασή του να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις από το Κίεβο και να επικεντρωθεί στο Ντονμπάς.

Αυτοί που αμφισβητούν κυρίως τις επιλογές του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι τα μέλη του «siloviki», του πανίσχυρου ρωσικού μπλοκ που συσπειρώνει στελέχη των μυστικών υπηρεσιών.

Για τον Αντρέι Σολντάτοφ, ειδικό σε θέματα ασφάλειας, είναι «η πρώτη φορά που το μπλοκ «siloviki» παίρνει αποστάσεις από τον Ρώσο πρόεδρο. Γεγονός που αφήνει ανοιχτά όλα τα σενάρια», προσθέτει. Ωστόσο, ο απόστρατος Αμερικανός στρατηγός τονίζει ότι, ο Πούτιν «θα κάνει τα πάντα» για να παραμείνει στην εξουσία, καθώς γνωρίζει ότι αν χάσει την εξουσία τον περιμένει «ο θάνατος».

Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο «Fox News», ο Τζακ Κιν τονίζει ότι «ο Ρώσος πρόεδρος έχει κίνητρο για να παραμείνει στο Κρεμλίνο. Αλλιώς ξέρει πολύ καλά ότι αν τον διαδεχθεί κάποιος που δεν συμφωνεί μαζί του, αυτό θα σημαίνει το τέλος του, τον θάνατο».

Ως προς τις προθέσεις του Ρώσου προέδρου, ο απόστρατος Αμερικανός στρατηγός θεωρεί ότι «εξακολουθεί να θέλει να καταλάβει την χώρα και να ανατρέψει την κυβέρνηση του Κιέβου». Επίσης, ο Τζακ Κιν τονίζει ότι λαμβάνει «πολύ στα σοβαρά τον Πούτιν, ενώ αρκετοί από εμάς τον υποτιμήσαμε για κάποια χρόνια».

«Όσο καιρό βρίσκεται στην εξουσία ο Πούτιν, θα επιδιώκει τον στόχο της αναβίωσης της ρωσικής αυτοκρατορίας», προσθέτει ο Αμερικανός απόστρατος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισπανία-Αργεντινή: Φουντώνει η αντιπαράθεση μετά τη δήλωση Ισπανού υπουργού ότι ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά

Η αντιπαράθεση πήρε διαστάσεις μεταξύ του Μπουένος Άιρες και της Μαδρίτης: έπειτα από ένα σχόλιο ενός Ισπανού υπουργού που είπε ότι ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι παίρνει ν...

Διαδηλώσεις και καταλήψεις σε πανεπιστήμια κατά του πολέμου στη Μ. Ανατολή σε 8 χώρες

Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται και διευρύνεται σε διεθνές επίπεδο: από τις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις, όπου αντιμετωπίστηκε σε αρκετές ...

Βραζιλία: Κατέρρευσαν γέφυρες και υπερχείλισαν ποτάμια από τις πλημμύρες – Τουλάχιστον 56 νεκροί

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 56 ανθρώπους ενώ τουλάχιστον άλλοι 67 αγνοούνται, σύμφωνα με το νεότερο απολ...

Φόρτωση άρθρων...