Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

O Τραμπ λέει «οχι» στην επιστροφή του στο Twitter - «Δεν βλέπω τον λόγο, έχει πολλά προβλήματα»

Πλανήτης

Την επαναφορά του λογαριασμού Twitter του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Tραμπ έκανε πράξη ο νέος επικεφαλής της πλατφόρμας Ιλον Μασκ το Σάββατο, παίρνοντας πίσω την απαγόρευση που κρατούσε τον πρώην πρόεδρο μακριά από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης από τις 6 Ιανουαρίου 2021, οπότε και οι οπαδοί του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο την ώρα που το Κογκρέσο ήταν έτοιμο να πιστοποιήσει την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Ο Μασκ έκανε αρχικά πραγματοποίησε δημοσκόπηση στην οποία ζητούσε από τους χρήστες του Twitter να απαντήσουν με ένα «ναι ή με ένα «όχι» αν επιθυμούν να επιστρέψει ο μπαναρισμένος λογαριασμός του Τραμπ. Στην δημοσκόπηση έλαβαν μέρος 30.000.000 χρήστες και το «ναι» κέρδισε, με ποσοστό 51,8%.

«Ο λαός μίλησε. Ο Τραμπ θα αποκατασταθεί. Vox Populi, Vox Dei», έγραψε ο Musk στο Twitter, χρησιμοποιώντας μια λατινική φράση που σημαίνει « φωνή λαού, φωνή Θεού».

Λίγο αργότερα ο λογαριασμός του Τραμπ, επανεμφανίστηκε στην πλατφόρμα έχοντας αναρτημένα τα προηγούμενα tweets του. Σταδιακά άρχισε να ανακτά τους ακολούθους του παρόλο που δεν υπήρχαν νέα tweets από τον λογαριασμό μέχρι αργά το Σάββατο.

Ηχηρό «όχι» του Τραμπ

Ωστόσο, ο προηγούμενος πρόεδρος των ΗΠΑ αργά το βράδυ έδωσε το δικό του ban στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης την οποία έχει κατηγορήσει πολλάκις από τότε που τον απέκλεισε: «Δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί να επιστρέψω, είπε ο πρώην πρόεδρος όταν ρωτήθηκε εάν σχεδιάζει να επιστρέψει στο Twitter από μια επιτροπή στην ετήσια συνάντηση ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνδέσμου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε ότι θα παραμείνει πιστός στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social την εφαρμογή που αναπτύχθηκε από δική του εταιρεία startup. «Τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά και η δέσμευση των χρηστών είναι μεγαλύτερη από το Twitter. Προσέχει αξιοσημείωτες και σπουδαίες φωνές» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «δεν βλέπω κανένα λόγο για να επιστρέψω στο Twitter. Έχει πολλά προβλήματα και η δέσμευση είναι αρνητική και έχουν πολλούς ψεύτικους λογαριασμούς».

Για τον Μασκ ο τέως πλανητάρχης σημείωσε: «Μου αρέσει ότι το αγόρασε, πάντα τον συμπαθούσα», είπε για τον Ίλον Μασκ. «τον γνώρισα πολύ καλά όταν ήμουν πρόεδρος, έχει χαρακτήρα και αυτό μου αρέσει. Είναι έξυπνος».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 25 Απριλίου

Γεγονότα 1792: Ο πρώτος άνθρωπος που εκτελείται στην γκιλοτίνα είναι ο Νικολά Πελετιέ, φερόμενος ως δολοφόνος και κλέφτης. 1850: Ο ιδρυτής του πρακτορείου Reuters, Πάουλ Γιού...

Φόρτωση άρθρων...