Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι κάλεσε την Ε.Ε. να επιβάλει κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο και τις τράπεζες

Την επιβολή κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο, σε όλες τις ρωσικές τράπεζες και τον ορισμό διορίας για τον τερματισμό των εισαγωγών του ρωσικού φυσικού αερίου ζήτησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε (…) Χρειαζόμαστε ισχυρές αποφάσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να τις λάβει τώρα. Πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στο πετρέλαιο και σε όλες τις ρωσικές τράπεζες (…) Κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να θέσει όρους για το πότε θα αρνηθεί ή θα περιορίσει τις (εισαγωγές ρωσικής) ενέργειας, όπως το αέριο», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, που μίλησε στη Bουλή της Λιθουανίας.

«Μόνο τότε η ρωσική κυβέρνηση θα κατανοήσει ότι πρέπει να αναζητήσει την ειρήνη, ότι ο πόλεμος θα είναι καταστροφικός για εκείνους», πρόσθεσε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Η Κομισιόν καταρτίζει προτάσεις για την επιβολή κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο, όπως έχουν δηλώσει υπουργοί Εξωτερικών, αν και ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για την απαγόρευση του ρωσικού αργού, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα έναν πέμπτο γύρο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

Κατήγγειλε τη Ρωσία για τον θάνατο αμάχων

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε στο κοινοβούλιο της Λιθουανίας ότι οι Ρώσοι στρατιώτες σε όποια περιοχή κατέλαβαν στην Ουκρανία συμπεριφέρθηκαν με τον ίδιο τρόπο όπως στη Μπούτσα.

Ωστόσο, η Ρωσία διαψεύδει ότι έχει σκοτώσει αμάχους στις περιοχές που κατέλαβε.

Ακόμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κατήγγειλε ότι η Ρωσία έχει στείλει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τις περιοχές της Ουκρανίας που κατέλαβε σε «καταυλισμούς».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυστραλία: Κατηγορίες για τρομοκρατία σε βάρος του 16χρονου που μαχαίρωσε επίσκοπο στο Σίδνεϊ

Χιλιάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν σήμερα σε τεμένη ανά το Σίδνεϊ για την προσευχή της Παρασκευής παρά την ανησυχία για επιθέσεις αντεκδίκησης μετά την απαγγελία κατηγοριών για τ...

BBC: Περιορισμένη η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Από δύο παράγοντες θα εξαρτηθεί τι θα γίνει στη συνέχεια

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν τη νύχτα, αν και η Τεχεράνη αρνείται τα πάντα, λέγοντας ότι δεν υπήρξε αεροπορική επίθεση και κάποια ελάχιστα d...

Φόρτωση άρθρων...