Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ο Ζελένσκι ζητά να αναγνωριστεί η Ρωσία ως «κράτος χορηγός της τρομοκρατίας»

Πλανήτης

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι ζήτησε να αναγνωριστεί η Ρωσία ως «κράτος χορηγός της τρομοκρατίας» μετά την επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε: «Μόνο εντελώς παράφρονες τρομοκράτες, που δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στη γη, μπορούν να πλήξουν με πυραύλους στόχους όπου βρίσκονται πολίτες».

Περιέγραψε τις επιθέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, εμπορικά κέντρα και πολυκατοικίες ως «υπολογισμένα πλήγματα».

Σημειώνεται ότι η Ρωσία αρνείται συνεχώς ότι στοχεύει αμάχους στις επιθέσεις της. Ισχυρίζεται -με αναλυτές και αυτόπτες μάρτυρες να το απορρίπτουν- ότι το χτύπημα στο εμπορικό κέντρο του Κρεμεντσούκ στην πραγματικότητα στόχευε μια αποθήκη όπλων.

«Η Ρωσία πρέπει να αναγνωριστεί ως κράτος χορηγός της τρομοκρατίας. Ο κόσμος μπορεί και ως εκ τούτου πρέπει να σταματήσει τη ρωσική τρομοκρατία», πρόσθεσε ο κ. Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες

Οι σοροί των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι αρχές, την επομένη της τραγικής ...

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Φόρτωση άρθρων...