Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ο Ζελένσκι ζητά στρατιωτικά αεροσκάφη και μποϊκοτάρισμα του ρωσικού πετρελαίου

Πλανήτης

Να παράσχει στην Ουκρανία στρατιωτικά αεροσκάφη και να μποϊκοτάρει το ρωσικό πετρέλαιο, προϊόντα πετρελαίου και άλλες εξαγωγές ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Αν η εισβολή (στην Ουκρανία) συνεχιστεί και η Ρωσία δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά της κατά της Ουκρανίας, τότε χρειάζεται ένα νέο πακέτο κυρώσεων… για χάρη της ειρήνης», ανέφερε ο Ουκρανός Πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του.

Η τιμή του βαρελιού μπρεντ της Μαύρης Θάλασσας πλησίασε τα 140 δολάρια την Κυριακή το βράδυ, κοντά στο ιστορικό υψηλό των 147,5 δολαρίων που είχε φτάσει τον Ιούλιο του 2008.

Και το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού σημείωσε άλμα 7,33% στα 124,16 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του νωρίτερα άγγιξε τα 130 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2008.

Οι τιμές του αργού πήραν ώθηση από την επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και τη σχεδόν πλήρη αναστολή των εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου, καθώς και το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η εισαγωγή του ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, όπως ανέφεραν ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.

«Εκτόξευση» της τιμής του φυσικού αερίου

Η τιμή του φυσικού αερίου έφτασε σε νέο ιστορικό ρεκόρ στην ευρωπαϊκή αγορά, την ώρα που ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση συζητούν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στον τομέα ενέργειας της Ρωσίας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία

Λόγω των ανησυχιών για ενδεχόμενα προβλήματα στις εξαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, που παρέχει το 40% του αερίου που καταναλώνει η Ευρώπη, η ευρωπαϊκή τιμή αναφοράς, το ολλανδικό TTF, έφτασε σε νέο ρεκόρ, στα 345 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»: H Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε πριν από λίγο από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας ότι θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της "Αδέλφια της Ιταλίας". ...

Φόρτωση άρθρων...