Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Οι ΗΠΑ απελαύνουν το Νο 2 της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον

Πλανήτης

Οι ΗΠΑ προχώρησαν στην απέλαση του δεύτερου στην ιεραρχία της ρωσικής πρεσβείας, στην Ουάσινγκτον.

Την είδηση της απέλασης έκανε γνωστή ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ως απάντηση στην αντίστοιχη απέλαση που ανακοινώθηκε στις 17 Φεβρουαρίου ενός Αμερικανού διπλωμάτη στη Ρωσία.

Ο Σεργκέι Τρεπέλκοφ ενημερώθηκε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, ότι έπρεπε να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, είπε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος. Όλα αυτά έγιναν την ώρα που η ένταση μεταξύ των δύο χωρών βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι είναι ζωτικής σημασίας οι χώρες μας να διαθέτουν το απαραίτητο διπλωματικό προσωπικό για να διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ των κυβερνήσεων μας. Ωστόσο, δεν θα αφήσουμε ενέργειες όπως αυτές να περάσουν χωρίς απάντηση», είπε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη ο «Νo1 διακινητής» παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη: Τον κυνηγούσαν δύο χρόνια σε όλο τον κόσμο

Συνελήφθη σήμερα στο Ιράκ ένας από τους πιο διαβόητους διακινητές ανθρώπων στην Ευρώπη, υπεύθυνος για τη μεταφορά χιλιάδων παράτυπων μεταναστών προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα...

Γερμανία - CDU/CSU: «Ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας προς την Ε.Ε. περνάει από τη συμμόρφωσή της» με τις Πρέσπες

«Ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας προς την ευημερία και την ελευθερία και συνεπώς προς την ΕΕ, περνάει αποκλειστικά μέσω της συμμόρφωσης» με την Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζει σε απο...

Φόρτωση άρθρων...