Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Δημοσκόπηση: Οι μισοί Γερμανοί θεωρούν ότι μετά τις αυξήσεις των επιδομάτων δεν έχει νόημα να εργαστούν

Πάνω από τους μισούς Γερμανούς θεωρούν ότι δεν αξίζει πλέον και τόσο να εργάζονται, μετά τις νέες αυξήσεις στα προνοιακά επιδόματα, αναδεικνύεται σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild».

Το 52% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν υπάρχει κίνητρο εργασίας για κάποιον με πλήρη απασχόληση που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, καθώς δεν κερδίζει τελικά πολύ περισσότερα από τον άνεργο που ζει με τα σχετικά επιδόματα.

Ακόμα, οι Γερμανοί φαίνονται διχασμένοι σχετικά με το εάν οι αυξήσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση είναι σωστές ή όχι. Τις εγκρίνει το 45%, ενώ το 44% τις θεωρεί αδικαιολόγητες.

Στον προϋπολογισμό του 2024, το βασικό επίδομα ανεργίας αυξάνεται από τα 502 στα 563 ευρώ για άνεργο άγαμο χωρίς παιδιά. Αυξήσεις δίδονται και στους γονείς με χαμηλό εισόδημα, οι οποίοι από το γενικό επίδομα των 250 ευρώ για κάθε παιδί, όπως ισχύει σήμερα, θα εισπράττουν από το 2025 636 ευρώ για το πρώτο παιδί και 530 για κάθε ένα παιδί μετά. Με τον κατώτατο μισθό στα 1450 ευρώ (καθαρό ποσό), η εργασία πλήρους απασχόλησης με τον κατώτατο μισθό δεν θεωρείται πλέον από πολλούς επαρκώς ελκυστική.

«Προτεραιότητά μας είναι να διατηρήσουμε τα κίνητρα για εργασία. Η απασχόληση θα αποτελεί προϋπόθεση για κάποια από τα επιδόματα, ακριβώς επειδή η γονεϊκή ανεργία αποτελεί σημαντικό παράγοντα που οδηγεί σε παιδιά κάτω από το όριο της φτώχειας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, υπεραμυνόμενος των κυβερνητικών αποφάσεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 29 Απριλίου

Γεγονότα 1091: Λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη διεξάγεται η Μάχη του Λεβούνιου. Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Αλέξιος Α΄ ο Κομνηνός νικά τους Πετσενέγκους και τους εξαφανίζει α...

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Οκλαχόμα: Νεκροί από ανεμοστρόβιλους – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης «λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων»

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την Οκλαχόμα, όπου εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν από...

Φόρτωση άρθρων...