Κυριακή
25 Φεβρουαρίου 2024

Οι πιο ευτυχισμένοι πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα

Πλανήτης
Tags: Eurostat

Η Αυστρία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την Eurostat.  

Η πατρίδα του Μότσαρτ συγκέντρωσε συνολικά 7,9 στα 10 στην ετήσια δημοσίευση της Eurostat για τους «δείκτες ποιότητας ζωής», η οποία βασίζεται σε έρευνες που διεξάγονται σε όλα τα κράτη μέλη.

Η Αυστρία είναι μια εύπορη χώρα, οπότε η πρωτιά δεν αποτελεί έκπληξη.

Η Πολωνία, η Φινλανδία και η Ρουμανία κατέλαβαν από κοινού τη δεύτερη θέση στα στοιχεία με βαθμολογία 7,7 στα 10, ενώ στο άλλο άκρο της κλίμακας, η Βουλγαρία είχε τη χαμηλότερη βαθμολογία, ως η μόνη χώρα που σημείωσε βαθμολογία μικρότερη από έξι (5,6) στον συνολικό δείκτη ικανοποίησης από τη ζωή.

Στη Ρουμανία και την Πολωνία, ωστόσο, δύο μάλλον φτωχότερα έθνη, σημαίνει ότι τα περισσότερα χρήματα δεν ισοδυναμούν απαραίτητα με περισσότερη ευτυχία.

Αντίθετα, φαίνεται ότι παράγοντες όπως η ηλικία, το επίπεδο εκπαίδευσης, η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση θα μπορούσαν να είναι περισσότερο ενδεικτικοί της συνολικής ικανοποίησης σε αντίθεση με τον πλούτο

Η Eurostat σημειώνει ότι «οι πολίτες της ΕΕ τείνουν να είναι αρκετά ικανοποιημένοι από τη ζωή τους γενικά, αναφέροντας κατά μέσο όρο 7,1 μονάδες στις 10».

Παράγοντες όπως το επίπεδο εκπαίδευσης, η οικογένεια και η οικονομική σταθερότητα επηρέασαν τη συνολική ικανοποίηση των ερωτηθέντων από τη ζωή τους και όχι απλώς ο πλούτος.

Που βρίσκονται οι Έλληνες

Η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία, τρεις από τις μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ, κυμαίνονται γύρω στο 7,1 του μέσου όρου για την ήπειρο.

Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι η Γερμανία - μία θέση μετά από την Ελλάδα, η οποία είναι τρίτη από το τέλος - βρέθηκε να είναι μία από τις πιο δυστυχισμένες χώρες της έρευνας, ξεπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία, με βαθμολογία 6,5. Στα περσινά στοιχεία για το 2021 είχε βαθμολογηθεί με 7,1.

Αν και η μελέτη δεν υποδεικνύει την αιτία πίσω από την πτώση της γενικής ικανοποίησης από τη ζωή ενός Γερμανού, φαίνεται να συνάδει με άλλες δημοσκοπήσεις που αντικατοπτρίζουν μια πτώση στη διάθεση των κατοίκων της χώρας.

Πρόσφατα οι Times ανέφεραν ότι σύμφωνα με μια ξεχωριστή έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Rheingold στην Κολωνία την περασμένη εβδομάδα, μόνο το 22% των Γερμανών θεωρούσαν τον εαυτό τους «αφοσιωμένους αισιόδοξους», ενώ το 29% ήταν «ικανοποιημένοι μετριοπαθείς».

Η Γερμανία υποφέρει από οικονομική στασιμότητα, ενώ διάχυτη είναι η ανησυχία που σχετίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, με την κυβέρνηση να είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Ρώσοι κατάσκοποι οργάνωσαν την επιχείρηση με τα αστέρια του Δαβίδ σε κτίρια του Παρισιού

Τα αστέρια του Δαβίδ που βρέθηκαν σχεδιασμένα με σπρέι σε κτίρια στην περιοχή του Παρισιού τον περασμένο Οκτώβριο ήταν μέρος μιας επιχείρησης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας ...

Πλίμουθ: Εκκενώνεται μέρος της πόλης για την απομάκρυνση βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (Photos)

Συναγερμός σήμανε στο Πλίμουθ, μια πόλη περίπου 270.000 κατοίκων στη νοτιοδυτική Αγγλία, μετά από επείγον μήνυμα που εστάλη στις κινητές συσκευές αρκετών εξ αυτών και τους ζητούσε ...

Φόρτωση άρθρων...