Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

Οι ρωσικές αεροπορικές έλαβαν οδηγία να μην πωλούν εισιτήρια σε άνδρες από 18 έως 65 ετών

Πλανήτης

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στη Ρωσία μετά την εντολή που έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μέσω διαγγέλματος, για επιστράτευση. Πολλοί Ρώσοι αγόρασαν αεροπορικά εισιτήρια χωρίς επιστροφή.

Ωστόσο, λόγω της διαταγής για επιστράτευση, οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες έχουν σταματήσει να πωλούν εισιτήρια σε άνδρες από 18 έως 65 ετών. Εισιτήρια θα μπορούν να πωληθούν μόνο κατόπιν έγκρισης από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Οι πτήσεις από τη Μόσχα στις πρωτεύουσες της Γεωργίας, της Τουρκίας και της Αρμενίας, που δεν απαιτούν την κατοχή βίζας για τους Ρώσους, κατέστησαν αδύνατες λίγα λεπτά μετά το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Περί τις δώδεκα οι απευθείας πτήσεις από Μόσχα σε Αζερμπαϊτζάν, Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν και Κιργιστάν δεν εμφανίζονταν καν στη σχετική ιστοσελίδα.

Σε τροχιά κλιμάκωσης των κινήσεων εχθρότητας η Μόσχα μετά το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου, ο οποίος κήρυξε μερική επιστράτευση επτά μήνες μετά την εισβολή στην Ουκρανία και ενώ η χώρα του έχει υποστεί σημαντικές ήττες.

Παρότι ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, ανέφερε ότι η επιστράτευση θα περιοριστεί μόνο σε όσους έχουν εμπειρία ως επαγγελματίες στρατιώτες, οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο για την αγορά εισιτηρίων για πτήσεις «φυγής» παρουσιάζει τρομακτική άνοδο.

Συνολικά, όπως εξήγησε ο Σεργκέι Σοϊγκού, περίπου 300.000 έφεδροι καλούνται στα όπλα. 

Το Reuters επικαλούμενο δεδομένα των Google Trends, αναφέρει ότι καταγράφεται κατακόρυφη άνοδος των αναζητήσεων στην Aviasales, την πιο δημοφιλή ιστοσελίδα στη Ρωσία για αναζήτηση και αγορά αεροπορικών εισιτηρίων.

Όπως μεταδίδεται, οι θέσεις σε απευθείας πτήσεις προς Κωνσταντινούπουλη και Γερεβάν (σε Τουρκία και Αρμενία, δηλαδή προορισμούς στους οποίους δεν απαιτείται visa), έχουν εξαντληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα της Aviasales.

Ακόμα, ορισμένες διαδρομές με ενδιάμεσους σταθμούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τη Μόσχα προς την Τιφλίδα της Γεωργίας, επίσης δεν ήταν διαθέσιμες, ενώ οι φθηνότερες πτήσεις από τη ρωσική πρωτεύουσα προς το Ντουμπάι κόστιζαν περισσότερα από 300.000 ρούβλια (5.000 δολάρια) , δηλαδή ποσό περίπου πέντε φορές πολλαπλάσιο του μέσου μηνιαίου μισθού.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευχάριστα νέα: Πειραματικό χάπι εξαφανίζει τον καρκίνο σε ασθενείς με λευχαιμία

Οι ασθενείς που πάσχουν από λευχαιμία στο τελικό στάδιο και δεν ανταποκρίνονται στις θεραπείες έχουν τώρα μια νέα ευκαιρία να θεραπευτούν χάρη σε ένα πειραματικό χάπι που ονομάζετα...

Φόρτωση άρθρων...