Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ποιοι είναι οι τέσσερις όροι που έχει θέσει η Ρωσία στην Ουκρανία για να σταματήσει την εισβολή

Πλανήτης

Τέσσερις όρους έχει θέσει η Ρωσία στην Ουκρανία για να σταματήσει την εισβολή. Η Ρωσία απαιτεί από την Ουκρανία να σταματήσει άμεσα τη στρατιωτική δράση, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος, να αλλάξει το σύνταγμά της για να κατοχυρώσει ουδετερότητα και να αναγνωρίσει τις «αυτονομιστικές δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ» ως ανεξάρτητα εδάφη.

«Η Ρωσία έχει πει στην Ουκρανία ότι είναι έτοιμη να σταματήσει αμέσως την «στρατιωτική επιχείρηση» στα εδάφη της εάν το Κίεβο κάνει αποδεκτούς αυτούς τους όρους», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας στο reuters.

Όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο, πρόκειται για την πιο ξεκάθαρη δήλωση από ρωσικής πλευράς μέχρι σήμερα σχετικά με τους όρους που θέλει να επιβάλλει το Κρεμλίνο στην Ουκρανία για να βάλει τέλος στην αιματηρή εισβολή, η οποία διανύει την δωδέκατη μέρα της. Η Ουκρανία γνωρίζει αυτούς τους όρους, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Τους είπαμε ότι όλα αυτά μπορούν να σταματήσουν στο λεπτό», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Για το ζήτημα της ουδετερότητας, ανέφερε πως το Κίεβο πρέπει να κάνει τροποποιήσεις στο σύνταγμα της χώρας που θα αναιρούν οποιεσδήποτε επιδιώξεις προσχώρησης σε μπλοκ. «Αυτό είναι εφικτό μόνο εάν γίνουν αλλαγές στο σύνταγμα», ανέφερε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Παραδέχθηκε ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία – Η εξομολόγηση του Αμερικανού προέδρου

Για τις σκοτεινές στιγμές που έζησε το 1974 μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέ...

Τραγωδία στην Αλάσκα: Ορειβάτες έπεσαν από ύψος 300 μέτρων – Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι στην Αλάσκα, καθώς ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από ύψος περίπου 305 μέ...

Φόρτωση άρθρων...