Τετάρτη
29 Μαΐου 2024

Οι Χούθι απειλούν τους Ευρωπαίους: «Μην παίζετε με τη φωτιά, μην κάνετε ηλιθιότητες»

Πλανήτης
Tags: Χούθι

Oι αντάρτες Χούθι απείλησαν την Τρίτη να απαντήσουν σε οποιαδήποτε προσπάθεια προστασίας των ισραηλινών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά από ανακοίνωση της ΕΕ για τη ναυτική αποστολή «Επιχείρηση Ασπίδες» για την προστασία των πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σημειώνεται ότι η «Επιχείρηση Ασπίδες» έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι με βάση την απόφαση, το επιχειρησιακό στρατηγείο θα βρίσκεται στη Λάρισα με ‘Έλληνα διοικητή ενώ την διοίκηση στο πεδίο αναλαμβάνει η Ιταλία. Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση προέρχονται από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, το Βέλγιο και τη Δανία.

«Λέμε στους Ευρωπαίους, μην παίζετε με τη φωτιά, δεν χρειάζεται να στηρίξετε τις ΗΠΑ στην προστασία της ‘’κατοχικής οντότητας’’ (προστασία των ισραηλινών πλοίων)», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αλί Αλ Χούθι, μέλος του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου σε ανακοίνωσή του.

«Οποιαδήποτε ηλιθιότητα διαπράττετε θα επηρεάσει τα πλοία και τη ναυσιπλοΐα σας (στην Ερυθρά Θάλασσα), σας προειδοποιήσαμε», ανέφερε επίσης ο Αλ Χούθι.

«Η παρουσία σας αυξάνει τη στρατιωτικοποίηση της Ερυθράς Θάλασσας... και θα επηρεάσει την αλυσίδα προμηθειών τροφίμων στις αγορές στις χώρες σας», πρόσθεσε.

Οι Χούθι στοχεύουν φορτηγά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα που ανήκουν ή διαχειρίζονται ισραηλινές εταιρείες ή μεταφέρουν αγαθά από και προς το Ισραήλ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Γάζα, η οποία βρίσκεται υπό ισραηλινή επίθεση από τις 7 Οκτωβρίου.

Με την κλιμάκωση της έντασης λόγω των κοινών επιδρομών των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου εναντίον στόχων των Χούθι στην Υεμένη, η φιλοϊρανική ομάδα δήλωσε ότι θεωρεί πλέον όλα τα αμερικανικά και βρετανικά πλοία «νόμιμους στρατιωτικούς στόχους».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Politico: Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει κυρώσεις στο Ισραήλ αν δεν συμμορφωθεί με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου

Το ενδεχόμενο κυρώσεων στο Ισραήλ, αλλά και σε συγκεκριμένους Ισραηλινούς αξιωματούχους, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με το Politico και το ιρλανδικό πρακτορείο RTE που επικα...

Σαν σήμερα - 28 Μαΐου

Γεγονότα 1871: Συντρίβεται η Κομμούνα των Παρισίων. 1952: Oι γυναίκες στην Ελλάδα αποκτούν δικαίωμα ψήφου. 1961: Ιδρύεται η Διεθνής Αμνηστία. Για την προσφορά της στην προ...

Φόρτωση άρθρων...