Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

ΟΗΕ: Πάνω από 4 εκατομμύρια οι πρόσφυγες από την Ουκρανία

Πλανήτης

Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι πρόσφυγες από την Ουκρανία. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNCHR) γνωστοποίησε πως ένα μήνα και πλέον μετά την έναρξη του πολέμου με τη Ρωσία, οι πρόσφυγες από την Ουκρανία έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια (4.019.287).

Πριν από την εισβολή των Ρώσων, ο πληθυσμός της Ουκρανίας ανερχόταν στα 44 εκατομμύρια, κάτι που σημαίνει πως το 1/11 των κατοίκων της χώρας έχει εγκαταλείψει τις εστίες του.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Kαρολίνα Λίντχολμ Μπίλινγκ, η οποία είναι αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ουκρανία, είχε δηλώσει ότι «περισσότερα από 1.000 νοικοκυριά που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις εχθροπραξίες έχουν λάβει πακέτα υλικών έκτακτης ανάγκης για να μπορούν να κάνουν επισκευές στα κατεστραμμένα τους σπίτια και να προστατευθούν από το κρύο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντόναλντ Τραμπ: Παρενέβη «στον αέρα» του FOX και εκθείασε την αστυνομία για την εκκένωση στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) εκθείασε ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, για την απομάκρυνση φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών από κτίριο του Πανεπιστημ...

Λονδίνο: Με έξι αστυνομικούς και τρία χτυπήματα από taser η σύλληψη του 36χρονου που επιτέθηκε με σπαθί (βίντεο)

Τις δραματικές στιγμές που οδήγησαν στη σύλληψη του 36χρονου ο οποίος την Τρίτη πραγματοποίησε επίθεση με σπαθί στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με αποτέλεσμα ένα 14χρονο παιδί να χάσει ...

Φόρτωση άρθρων...