Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Ολλανδία: Νοσοκόμα παραδέχτηκε πως σκότωσε τουλάχιστον 20 ασθενείς με κορωνοϊό επειδή δεν ήθελε να υποφέρουν

Τουλάχιστον 20 ασθενείς με κορωνοϊό παραδέχτηκε πως σκότωσε μια 30χρονη νοσοκόμα στην Ολλανδία, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη το τμήμα δημόσιας εισαγγελίας.

Η 30χρονη Theodoor V, εργαζόταν ως πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Wilhelmina στο Άσσεν όπου και παραδέχτηκε πως έχει σκοτώσει τουλάχιστον 20 ανθρώπους που είχαν προσβληθεί με την Covid-19 επειδή όπως είπε ανησυχούσε ότι τα θύματα ταλαιπωρούνταν από την ασθένεια.

Η 30χρονη συνελήφθη πριν από τρεις εβδομάδες στο σπίτι της αφού ομολόγησε την πράξη της στο προσωπικό ενώ νοσηλευόταν σε κλινική ψυχικής υγείας, σύμφωνα με την Daily Mail.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν  ότι η 30χρονη είχε φανερώσει «αρκετές φορές» στις συνομιλίες της με το προσωπικό ψυχικής υγείας ότι «ως πνευμονικός νοσηλευτής στο WZA, είχε βάλει πρόωρα τέλος στη ζωή 20 ασθενών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού».

«Ο ύποπτος φέρεται να εκτέλεσε ιατρικές διαδικασίες σε ασθενείς που, κατά την άποψή του, ήταν σε τελικό στάδιο και υπέφεραν, χωρίς οδηγίες από γιατρό. Οι δηλώσεις του λήφθηκαν τόσο σοβαρά υπόψη από τον οργανισμό υγειονομικής περίθαλψης που αποφάσισαν, μετά από εκτεταμένη συλλογική συζήτηση και λήψη νομικών συμβουλών τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών, να παραβιάσουν την υποχρέωση εμπιστευτικότητας και να το αναφέρουν στο WZA» ανέφεραν.

Η 30χρονη Theodoor V έχει κριθεί προφυλακιστέα με εντολή από δικαστήριο του Άσσεν όπου και θα παραμείνει για τουλάχιστον άλλες 30 ημέρες στη φυλακή.

Οι αρχές θα συνεχίσουν να διερευνούν τους θανάτους ασθενών μεταξύ Μαρτίου 2020 και Μαΐου 2022, με την ποινική έρευνα να αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο ενώ οι οικογένειες των θυμάτων έχουν ήδη ενημερωθεί για την έρευνα πριν από δύο εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Προειδοποίηση για διαρροή ραδιενέργειας σε ποταμό - Νερά πλημμυρών κατευθύνονται σε ορυχείο ουρανίου

Ρώσοι περιβαλλοντολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας καθώς τα νερά της πλημμύρας πλησιάζουν σε ορυχείο ουρανίου στην περιοχή Κουργκάν στα βουν...

Σαν σήμερα - 23 Απριλίου

Γεγονότα 1920: Το Εθνικό Τουρκικό Συμβούλιο υπό τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ καταλύει την κυβέρνηση του σουλτάνου Μεχμέτ ΣΤ' και δημοσίευει προσωρινό σύνταγμα. 1944: Εκλογές ...

Φόρτωση άρθρων...