Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ολοκληρώθηκε πρόωρα το Βρετανικό ντιμπέιτ- Ποια είναι η δημοσιογράφος που λιποθύμησε (video)

Ένα απρόοπτο δεν επέτρεψε στους δύο μονομάχους για την ηγεσία των Συντηρητικών, τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, και την πρώην υπουργό Εξωτερικών και «σκληροπυρηνική» Λιζ Τρας να ολοκληρώσουν το χθεσινό ντιμπέιτ που οργάνωσε η βρετανική εφημερίδα Sun και το TalkTV.

Η συζήτηση των δυο υποψήφιων για την ηγεσία των Τόρις στη Βρετανία, την οποία παρουσίαζε και συντόνιζε η δημοσιογράφος Κέιτ ΜακΚάν, σταμάτησε απότομα περίπου στα μισά της, όταν ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος την ώρα που η Τρας απαντούσε σε μια ερώτηση.

Η έκπληξη, λόγω του απρόσμενου γεγονότος, αποτυπώθηκε στο πρόσωπο της πρώην ΥΠΕΞ της Βρετανίας. Η Λιζ Τρας σοκαρισμένη αναφώνησε «Θεέ μου!», αφήνοντας το βάθρο της για να κατευθυνθεί προς το μέρος όπου στεκόταν η παρουσιάστρια.

 

 

 

Μετά τον θόρυβο, οι τηλεθεατές είδαν να εμφανίζεται στις οθόνες τους το εξής μήνυμα: «Λυπούμαστε για τη διακοπή του προγράμματος. Εργαζόμαστε για την επίλυση του προβλήματος και σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονική ροή».

Ωστόσο λίγο αργότερα το TalkTV επιβεβαίωσε ότι το ντιμπέιτ δεν θα συνεχιστεί εξηγώντας τον λόγο: «Η Κέιτ ΜακΚάν λιποθύμησε στον αέρα απόψε και παρόλο που είναι καλά, η ιατρική συμβουλή ήταν ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε με τη συζήτηση. Ζητούμε συγγνώμη από τους θεατές και τους ακροατές μας».

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με τη Sun την στιγμή που η παρουσιάστρια έχασε τις αισθήσεις της ο Σουνάκ έσπευσε να τη βοηθήσει και της κράτησε το χέρι, ενώ και η Τρας πήγε κοντά της, με τους δύο μονομάχους για την ηγεσία των Συντηρητικών να γονατίζουν για να ελέγξουν ότι είναι καλά.

Οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία των Τόρις σε ανάρτησή τους στο Twitter ανέφεραν ότι ένιωσαν ανακούφιση όταν άκουσαν ότι η Κέιτ ΜακΚάν ήταν καλά και δήλωσαν ότι θα ήταν ευτυχείς να διοργανώσουν έναν επαναληπτικό αγώνα.

Πριν διακοπεί, η τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των δύο υποψηφίων αφορούσε τη φορολογία, την κατάσταση του NHS (εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας) και το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης, ενώ ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν μια ενότητα για την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς την Ουκρανία.

Ο κ. Σουνάκ έγραψε: «Καλά νέα που ήδη αναρρώνετε  @KateEMcCann. Ήταν μια υπέροχη συζήτηση και ανυπομονώ να δεχθώ τις ερωτήσεις σας σύντομα!».
 

Η κα. Τρας έγραψε: «Με ανακούφιση άκουσα ότι η @KateEMcCann είναι μια χαρά. Πραγματικά λυπάμαι που έπρεπε να τελειώσει μια τόσο καλή συζήτηση. Ανυπομονώ να συναντηθούμε ξανά σύντομα με την Κέιτ και την υπόλοιπη ομάδα του @TheSun @TalkTV.'

Νωρίτερα η παρουσιάστρια του TalkTV, Κέιτ ΜακΚάν, η οποία επρόκειτο να συνδιοργανώσει τη συζήτηση μαζί με τον πολιτικό συντάκτη της Sun, Χάρι Κόουλ, είχε ανακοινώσει πως δεν θα είχε στο πλευρό της τον συνάδελφό της καθώς είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Συμφωνά με το ιατρικό προσωπικό που  εξέτασε την Κέιτ ΜακΚαν η λιποθυμία της  προκλήθηκε από το άγχος και είναι καλά στην υγεία της.

Ποια είναι η Κέιτ ΜακΚάν

Η Κέιτ ΜακΚάν είναι Βρετανίδα ρεπόρτερ και δημοσιογράφος του TalkTV της Sun και εργάζεται ως πολιτική συντάκτρια στο βρετανικό μέσο.

Η 30χρονη παρουσιάστρια, η οποία άφησε τον ρόλο της ως πολιτική ανταποκρίτρια στο Sky News για να γίνει μέλος του talkTV ως πολιτική συντάκτης τον Ιανουάριο, έχει ήδη μια επιτυχημένη καριέρα και έχει χαρακτηριστεί ως «ανερχόμενο αστέρι» στον κλάδο της. Επίσης έχει εργαστεί ως πολιτική ανταποκρίτρια και στις «Daily Telegraph», «The Solar», «Metropolis AM» και «The Guardian».

 

bretania

Είχε επαινεθεί ιδιαίτερα στα Βραβεία Τύπου το 2017 για το μανιφέστο των Εργατικών, την πρώτη φορά που ένα πολιτικό μανιφέστο διέρρευσε ολόκληρο σε εφημερίδα, ενώ μεταξύ των άλλων επιτευγμάτων της, ήταν πρόεδρος της Press Gallery το 2018 και ήταν η δεύτερη γυναίκα που κατείχε τον τίτλο τα τελευταία 200 χρόνια.

Είναι ενεργό μέλος του Twitter με περισσότερους από 135.000 ακόλουθους στην πλατφόρμα και έχει πάνω από 25.000 tweets.

Η Κέιτ ΜακΚάν μπορεί να είναι από τα πιο φημισμένα ονόματα στο πολιτικό ρεπορτάζ της Βρετανίας, ωστόσο κρατάει μακριά από τη δημοσιότητα την προσωπική της ζωή.

 

bretania

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 29 Μαρτίου

Γεγονότα 1430: Η Θεσσαλονίκη πέφτει στα χέρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας 1638: Σουηδοί άποικοι ιδρύουν την πρώτη ευρωπαϊκή αποικία στη σημερινή πολιτεία του Ντέλαγουερ ...

Ιλινόις: Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι έσπειρε τον τρόμο - 4 νεκροί και 5 πέντε τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον απολογισμό να ανέρχεται στους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες. Ένας 22χρονος ύποπτος συνελήφθη μετ...

Φόρτωση άρθρων...