Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Ομπάμα: Ο κίνδυνος ήταν πάντα εκεί με τον Πούτιν

Πλανήτης

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είπε ότι η απειλή από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπήρχε πάντα, αλλά ότι ο «απερίσκεπτος» τρόπος του Πούτιν με την εισβολή στην Ουκρανία δεν ήταν αναμενόμενος πριν από μια δεκαετία.

Μιλώντας στο NBC, είπε: «Ήταν πάντα κάποιος που ήταν τυλιγμένος σε αυτή τη διεστραμμένη παραμορφωμένη αίσθηση παραπόνων και εθνοτικού εθνικισμού – αυτό το μέρος του Πούτιν, νομίζω, ήταν πάντα εκεί. Αυτό που είδαμε με την εισβολή στην Ουκρανία είναι ότι ήταν απερίσκεπτος με τρόπο που ίσως δεν περίμενες πριν από οκτώ, 10 χρόνια, αλλά ο κίνδυνος ήταν πάντα εκεί».

Ερωτηθείς τι, εκ των υστέρων, θα έκανε διαφορετικά όσο ήταν στην εξουσία, συμπεριλαμβανομένης της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, ο Ομπάμα αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως.

Αντίθετα, είπε ότι είναι σημαντικό «να μην θεωρούμε δεδομένη τη Δημοκρατία μας» και «να υποστηρίξουμε και να ευθυγραμμιστούμε με αυτούς που πιστεύουν στην ελευθερία και την ανεξαρτησία».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Φονική ενέδρα σε βαν που μετέφερε κρατούμενο – Τρεις νεκροί και δύο βαριά τραυματίες (Videos)

Τραγωδία εκτυλίχτηκε στη Γαλλία, όταν ομάδα ενόπλων επιτέθηκε σε βαν της Αστυνομίας που έκανε μεταγωγή κρατουμένου. Η φονική επίθεση έγινε στον σταθμό διοδίων Ενκαρβίλ. Όπως φαίνετ...

Αντιμέτωπη ακόμα και με κυρώσεις από τις ΗΠΑ η Σιλιάνοφσκα για την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ στέλνουν ηχηρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία, το οποίο προστίθεται στις ξεκάθαρες προειδοποιήσεις της Ελλάδας και πιθανότατα θα ακουστεί πιο δυνατά από τον «μ...

Φόρτωση άρθρων...