Δευτέρα
25 Μαΐου 2026

Οργισμένη επιστολή Τραμπ σε Πελόζι: «Κηρύσσετε ανοιχτά τον πόλεμο στην Αμερικανική Δημοκρατία»

Πλανήτης

Οργισμένη επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, έστειλε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτηρίζει παράνομη τη διαδικασία παραπομπής του.

Η επιστολή απεστάλη λίγες μόνον ώρες πριν πραγματοποιηθεί η πρώτη ψηφοφορία για την παραπομπή του Αμερικανού Προέδρου σε δίκη.

Η διαδικασία παραπομπής είναι ένας «ανοιχτός πόλεμος στην αμερικανική δημοκρατία» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αμερικανός Πρόεδρος στην επιστολή που έχει αποδέκτη την Νάνσι Πελόζι.

«Προχωρώντας με την άκυρη διαδικασία παραπομπής, παραβιάζετε τον όρκο σας, παραβιάζετε την πίστη σας στο Σύνταγμα και κηρύσσετε ανοιχτό πόλεμο στην αμερικανική δημοκρατία», αναφέρει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Προσβάλλετε τους Αμερικανούς πιστούς, όταν λέτε ότι "προσεύχεστε για τον πρόεδρο" και γνωρίζετε ότι αυτή η δήλωση είναι ψευδής -εκτός και αν το λέτε με αρνητικό τρόπο» γράφει, μεταξύ άλλων, ο Ντόναλντ Τραμπ στην Νάνσι Πελόζι, λέγοντάς της ότι αυτή θα πρέπει να ζήσει με τις τύψεις για την διαδικασία της παραπομπής του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά -ξανά- για “κυνήγι μαγισσών“, μιλά ξανά για “πραξικόπημα” και κατηγορεί την Πελόζι πως όλες οι διαδικασίες που κινεί εναντίον του, είχαν στην πραγματικότητα ξεκινήσει πριν καν γίνει η συνομιλία του με τον νέο Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στην πολυσέλιδη επιστολή, ο Αμερικανός Πρόεδρος σημειώνει ότι η κατηγορία κατάχρησης εξουσίας σε βάρος του είναι ασήμαντη και κατηγορεί την Νάνσι Πελόζι και τους Δημοκρατικούς ότι μετατρέπουν μια πολιτική διαφωνία σε δικαστική.

«Όλοι ξέρουν τι συμβαίνει πραγματικά» συνέχισε ο Ντόναλντ Τραμπ και καταλόγισε στο Δημοκρατικό Κόμμα ότι «δεν επανήλθε ποτέ» από την ήττα του το 2016.

«Είστε απρόθυμοι και ανίκανοι να δεχτείτε την ετυμηγορία των μεγάλων εκλογών του 2016. Έτσι έχετε περάσει τρία χρόνια προσπαθώντας να ανατρέψετε τη βούληση του αμερικανικού λαού» τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει απευθυνόμενος στους Δημοκρατικούς: «Είστε αυτοί που παρεμβαίνουν στις εκλογές της Αμερικής, εσείς είστε εκείνοι που υπονομεύετε τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη για το δικό σας προσωπικό, πολιτικό και κομματικό όφελος».

Από την επιστολή του Αμερικανού Προέδρου δεν απουσιάζουν και οι χαρακτηριστικές... υπερβολές καθώς όπως αναφέρει «πιο δίκαιη μεταχείριση επιφυλάχθηκε στη δίκη για τις μάγισσες του Σάλεμ».

«Υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν για να βελτιώσουμε τις ζωές των πολιτών μας. Ήρθε η ώρα εσείς και οι αντάρτες Δημοκράτες στο Κογκρέσο να “παγώσετε” άμεσα αυτή την ανύπαρκτη υπόθεση παραπομπής και να επιστρέψετε στην δουλειά για τους Αμερικανούς πολίτες. Ενώ δεν έχω καμιά προσδοκία πως θα το πράξετε αυτό, σας γράφω αυτό το γράμμα για λόγους ιστορικούς και για να καταγράψω τις σκέψεις μου μόνιμα και ανεξίτηλα.

Σε εκατό χρόνια από τώρα, όταν οι άνθρωποι θα κοιτούν πίσω σε αυτή την υπόθεση, θέλω να το καταλαβαίνουν, και θα μαθαίνουν από αυτό, ούτως ώστε να μην μπορέσει να συμβεί ξανά σε κανέναν Πρόεδρο», καταλήγει στην εξασέλιδη επιστολή του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εκλογές στην Κύπρο: Νίκη για ΔΗΣΥ και Αννίτα Δημητρίου – Έξι κόμματα στη νέα Βουλή

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) κέρδισε τις Βουλευτικές Εκλογές στην Κύπρο. Την ίδια ώρα, ο ακροδεξιός ΕΛΑΜ καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο, διπλασιάζοντας τη δύναμή του στη Βουλή....

Ο Τραμπ πιέζει Τουρκία, Πακιστάν και αραβικές χώρες για διεύρυνση των Συμφωνιών του Αβραάμ

Νέα διπλωματική πρωτοβουλία με στόχο την επαναχάραξη των ισορροπιών στη Μέση Ανατολή επιχειρεί ο Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας από σειρά μουσουλμανικών χωρών να ενταχθούν στις Συμφωνίες...

Φόρτωση άρθρων...