Τρίτη
28 Ιουνίου 2022

Οριστική η αποχώρηση της NIKE από τη Ρωσία

Πλανήτης

Η γνωστή αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών Nike εγκαταλείπει τη Ρωσία, ένας ακόμα κολοσσός που παίρνει μια τέτοια απόφαση μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Η NIKE Inc. έλαβε την απόφαση να εγκαταλείψει τη ρωσική αγορά. Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε την πλήρη υποστήριξη των εργαζομένων μας, ενώ με υπευθυνότητα θα μειώσουμε τις δραστηριότητές μας κατά τους επόμενους μήνες», ανέφερε σε ανακοίνωση της η εταιρεία, την οποία έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο CNN.

Η αποχώρηση της Nike από τη ρωσική αγορά κοινοποιήθηκε και στην επίσημη ρωσική ιστοσελίδα της.

Δεν θα εξυπηρετεί ούτε διαδικτυακά

Η απόσυρση σημαίνει ότι μαζί με το κλείσιμο των καταστημάτων, ο ιστότοπος και η εφαρμογή για κινητά της εταιρείας δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα στη χώρα, προστίθεται.

Στις αρχές Μαρτίου, η Nike ανέστειλε τις online πωλήσεις και τις πωλήσεις σε καταστήματα franchise στη Ρωσία, αλλά τα μη franchise καταστήματά της συνέχισαν να λειτουργούν.

Πολλές άλλες αμερικανικές εταιρείες ανακοίνωσαν παρόμοιες αποφάσεις από τότε που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Starbucks και η McDonald’s, για παράδειγμα, είχαν λάβει παρόμοιες αποφάσεις νωρίτερα.

Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες, χρηματοπιστωτικές, ενεργειακές και άλλες εταιρείες ανακοίνωσαν επίσης σε διάφορα επίπεδα αλλαγές, παύσεις ή διακοπή των δραστηριοτήτων τους στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Πώς θα λειτουργήσει το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού αερίου που αποφασίζουν οι G7

Εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να διερευνήσουν την εφαρμογή ανώτατου ορίου τιμής στο ρωσικό φυσικό αέριο πρόκειται να δώσουν oι ηγέτες της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων οικονομιών ...

«Καμπανάκι» από Κομισιόν για ενεργειακή κρίση: Η Ρωσία έχει επιλέξει τον εκβιασμό - Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε σενάριο

Για πιθανή «σοβαρή διακοπή» στον εφοδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης με φυσικό αέριο από τη Ρωσία, προειδοποίησε χθες Δευτέρα η επικεφαλής ενέργειας. Προέτρεψε τις χώρες να επικαιρο...

Επείγουσα προειδοποίηση για εκατομμύρια χρήστες Android – Ποια κινητά δεν είναι ασφαλή

Αυστηρή προειδοποίηση σε εκατομμύρια χρήστες Android να μην αγοράσουν παλιά ή μεταχειρισμένα κινητά τηλέφωνα εν μέσω φόβων ασφάλειας ότι θα μπορούσαν να δεχθούν επίθεση από χάκερ, ...