Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: 143 παιδιά έχουν σκοτωθεί και 216 έχουν τραυματιστεί

Πλανήτης

Περισσότερα από 140 παιδιά έχουν σκοτωθεί και πάνω από 210 έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία. Συνολικά 143 παιδιά έχουν σκοτωθεί και 216 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ουκρανικής βουλής, Λιουντμίλα Ντενίσοβα, ήταν εκείνη που παρουσίασε τον τραγικό αυτό απολογισμό, σε ανάρτηση στο Telegram.

«Μέχρι τις 08:00 της 28ης Μαρτίου 2022, σύμφωνα με το ενιαίο μητρώο προανακριτικών ερευνών και άλλες πηγές που πρέπει να επαληθευτούν, 143 παιδιά έχουν σκοτωθεί και 216 παιδιά έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», ανέφερε η Λιουντμίλα Ντενίσοβα.

Ακόμα, η Ουκρανή αξιωματούχος πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί ο πραγματικός αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στις εχθροπραξίες λόγω του γεγονότος ότι «οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής συμμετέχουν σε ενεργές μάχες σε πόλεις της Ουκρανίας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

Σαν σήμερα - 28 Απριλίου

Γεγονότα 1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα 1788: Το Μέριλαντ γίνεται η έβδομη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών 1789: ...

Φόρτωση άρθρων...