Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Απέπλευσε το πρώτο πλοίο με σιτηρά από το λιμάνι της Οδησσού (Video&Photo)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο πρώτος απόπλους πλοίου από το λιμάνι της Οδησσού της Ουκρανίας, έπειτα από τη ρωσική εισβολή, μεταφέροντας πάνω από 26.000 τόνους καλαμποκιού.

Το πλοίο Razoni με σημαία Σιέρα Λεόνε αναμένεται να φτάσει για έλεγχο στα τουρκικά ύδατα στις 2 Αυγούστου, ανακοίνωσε το Κοινό Κέντρο Συντονισμού (JCC) που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο επικαλείται το Reuters. Ακόμα, πρόσθεσε ότι ζητήθηκε από όλα τα μέρη να ενημερώσουν τους στρατούς προκειμένη η διέλευση να είναι ασφαλής.

Το JCC, στο οποίο συμμετέχουν αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Τουρκίας, έχει ελέγξει την ετοιμότητα του λιμανιού στην Οδησσό, καθώς και την ικανότητα του πλοίου να αναχωρήσει πριν από την έγκριση.

Κρεμλίνο: «Πολύ θετικό» νέο η αποχώρηση πλοίου με σιτηρά από την Οδησσό

Για «πολύ θετικά» νέα έκανε λόγο το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας τον απόπλου του πρώτου πλοίου που εξάγει σιτηρά από το λιμάνι της Οδησσού της Ουκρανίας.

Το Razoni με σημαία Σιέρα Λεόνε αναχώρησε από την Οδησσό με φορτίο καλαμποκιού και προορισμό τη Βηρυτό του Λιβάνου.

Η Οδησσός, μαζί με άλλα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, είχαν αποκλειστεί από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυστραλία: Χειροπέδες σε πέντε εφήβους συνεργάτες του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ

Συνελήφθησαν πέντε έφηβοι ηλικίας 14 έως 17 ετών από την αστυνομία της Αυστραλίας μετά από μεγάλη επιχείρηση σε περιοχή του Σίδνεϊ σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία τη...

Σαν σήμερα - 25 Απριλίου

Γεγονότα 1792: Ο πρώτος άνθρωπος που εκτελείται στην γκιλοτίνα είναι ο Νικολά Πελετιέ, φερόμενος ως δολοφόνος και κλέφτης. 1850: Ο ιδρυτής του πρακτορείου Reuters, Πάουλ Γιού...

Φόρτωση άρθρων...