Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Αυτά είναι τα Magura V5 που βυθίζουν τα ρωσικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα

Πλανήτης

Οι δυνάμεις του Κιέβου συνεχίζουν να στοχεύουν στόχους πίσω από την πρώτη γραμμή του πολέμου.

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών ανέφερε ότι μια μονάδα ειδικών επιχειρήσεων κατέστρεψε το μεγάλο περιπολικό σκάφος Sergey Kotov στη Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια της νύχτας την περασμένη Τρίτη χρησιμοποιώντας τα σκάφη Magura V5, που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ουκρανία.

Το Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με εικόνες από τα θαλάσσια σκάφη που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

Σύμφωνα με το Euronews η Ουκρανία είναι η πρώτη χώρα που δημιούργησε μια συγκεκριμένη μονάδα αφιερωμένη στην παραγωγή μη επανδρωμένων, τηλεκατευθυνόμενων μικρών πλοίων, σε μια άκρως απόρρητη επιχείρηση.

Τα μη επανδρωμένα πλοία – που ονομάζονται επίσης drones boats ή θαλάσσια drones – είχαν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών εδώ και χρόνια. Έχουν χρησιμοποιηθεί για επιστημονικές έρευνες, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και περιπολίες.

Τώρα η Ουκρανία τα έχει εξοπλίσει με εκρηκτικά. Είναι επίσης εξοπλισμένα με GPS και κάμερες και ο εντοπισμός τους από τα εχθρικά ραντάρ είναι πολύ δύσκολος. Τα Magura έχουν μήκος 5,5 μέτρα , ζυγίζουν έως 1.000 κιλά , με αυτονομία έως και 800 χιλιόμετρα, 60 ώρες διάρκεια μπαταρίας και 200 κιλά ωφέλιμο φορτίο, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Επίσης μεταδίδουν ζωντανό βίντεο στους χειριστές. Τα μη επανδρωμένα σκάφη χρησιμοποιούνται για να στοχεύσουν τη ρωσική ναυτιλία και τις υποδομές στη Μαύρη Θάλασσα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χούθι: Εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν την Παρασκευή επίθεση με πυραύλους εναντίον δύο πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών...

Φόρτωση άρθρων...