Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Ουκρανία: Bομβαρδισμοί κοντά στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ (Video&Photos)

Εκρήξεις που παραπέμπουν σε βομβαρδισμό από πυροβολικό ακούστηκαν κοντά στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ και στο Ελένκοβα στην ανατολική Ουκρανία. Και οι δύο περιοχές ελέγχονται από φιλορώσους αντάρτες.

Την πληροφορία μετέδωσε το Reuters, το οποίο επικαλείται μαρτυρία. Νωρίτερα, οι αντάρτες είχαν καταγγείλει ότι το Κίεβο βομβάρδισε τις περιοχές τους με όλμους, οξύνοντας ακόμη περισσότερο την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. Η Ουκρανία διέψευσε ότι επιτέθηκε στις θέσεις των αυτονομιστών. 

Παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) επεσήμαναν ότι έχουν καταγράψει πολλά περιστατικά βομβαρδισμών κατά μήκος της γραμμής επαφής μεταξύ των φιλορώσων ανταρτών και του ουκρανικού στρατού τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο Reuters, προκαλώντας ανησυχίες για κλιμάκωση της έντασης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 10 Μαΐου

Γεγονότα 70: Πολιορκία της Ιερουσαλήμ από τον Τίτους, γιο του Ρωμαίου Αυτοκράτορα, Βεσπασιανού 1497: Ο Αμέρικος Βεσπούκιος φέρεται να σαπλάρει από την πόλη της Ισπανίας, Καντ...

Φόρτωση άρθρων...