Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Διέφυγαν όλοι οι άμαχοι από το Azovstal – Παραμένουν οι Ουκρανοί στρατιώτες

Πλανήτης

Όλες οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από το πολιορκημένο εργοστάσιο χάλυβα της Μαριούπολης Azovstal, δήλωσε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ιρίνα Βερέστσουκ.

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός δήλωσε ότι η τρέχουσα φάση της ανθρωπιστικής επιχείρησης στην Azovstal έχει ολοκληρωθεί.

«Αυτό το μέρος της ανθρωπιστικής επιχείρησης στη Μαριούπολη έχει τελειώσει», έγραψε στο Telegram σήμερα Σάββατο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται αφού η Ουκρανία ανακοίνωσε την Παρασκευή σχέδιο εκκένωσης του εργοστασίου και άλλων τμημάτων της πόλης.

Νωρίτερα, οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές στην περιοχή του Ντονέτσκ δήλωσαν ότι 50 άμαχοι είχαν απομακρυνθεί.

Να σημειώσουμε ότι μέσα στο εργοστάσιο παραμένουν Ουκρανοί στρατιώτες, ανάμεσά τους και μέλη του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ.

Επίσης, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε χθες ότι: «Η πιθανή καταστροφή του ουκρανικού στρατού και αμάχων που παραμένουν επί του παρόντος στο έδαφος του εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη από τους Ρώσους κατακτητές μπορεί να θέσει τέλος σε οποιεσδήποτε διπλωματικές διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 25 Απριλίου

Γεγονότα 1792: Ο πρώτος άνθρωπος που εκτελείται στην γκιλοτίνα είναι ο Νικολά Πελετιέ, φερόμενος ως δολοφόνος και κλέφτης. 1850: Ο ιδρυτής του πρακτορείου Reuters, Πάουλ Γιού...

Το Ισραήλ ετοιμάζει την επίθεση στη Ράφα

Το Ισραήλ προχωράει με την επίθεση κατά της Χαμάς στη Ράφα. Η Ράφα είναι η μοναδική πόλη της Λωρίδας της Γάζας στην οποία δεν έχει γίνει ακόμη χερσαία επίθεση στον πόλεμο που μαίνε...

Σαν σήμερα - 24 Απριλίου

Γεγονότα 1704: Εκδίδεται η «News Letter» στην Βοστόνη, η πρώτη εφημερίδα στις ΗΠΑ 1800: Ιδρύεται η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσο στις ΗΠΑ από τον Πρόεδρο Τζον Άνταμς 1877: Έναρξ...

Φόρτωση άρθρων...