Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Ουκρανία: Έγκυος και το μωρό της πέθαναν μετά τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη (Video&Photos)

Συνεχίζουν να χάνουν τη ζωή τους άμαχοι στην Ουκρανία από τις επιθέσεις των Ρώσων.

Μία έγκυος γυναίκα και το μωρό της έχασαν τη ζωή τους όταν η Ρωσία βομβάρδισε το μαιευτήριο όπου επρόκειτο να γεννήσει, μεταδίδει το Associated Press.

Εικόνες της άτυχης γυναίκας καθώς μεταφερόταν εσπευσμένα σε ασθενοφόρο με φορείο είχαν δημοσιευτεί μετά την επίθεση στη Μαριούπολη την περασμένη Τετάρτη, που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.

Στις εικόνες που κατέγραψαν διεθνή πρακτορεία, η γυναίκα εμφανίζεται να κρατά το ματωμένο κάτω μέρος της κοιλιάς της, καθώς οι διασώστες την απομακρύνουν από τα ερείπια έβγαζαν από τα ερείπια στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης.

Το χλωμό πρόσωπο της γυναίκας και το παγωμένο από τρόμο βλέμμα της αποτύπωναν το σοκ που μόλις είχε βιώσει. Σύμφωνα με το Associated Press, έπειτα από τη ρωσική επίθεση η γυναίκα μεταφέρθηκε σε ένα άλλο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή. 

Όταν η γυναίκα συνειδητοποίησε ότι έχανε το μωρό της τους φώναξε «σκοτώστε με τώρα!», σύμφωνα με τους γιατρούς.

Ο χειρουργός Τιμουρ Μαρίν διαπίστωσε ότι η λεκάνη της γυναίκας είχε συνθλιβεί και είχε τραυματιστεί στο ισχύο. Η ιατρική ομάδα προχώρησε σε καισαρική, ωστόσο το μωρό γεννήθηκε χωρίς σημεία ζωής.

Στη συνέχεια, εστίασαν την προσοχή τους στη μητέρα, όμως μετά από 30 ολόκληρα λεπτά προσπαθειών να την κρατήσουν στη ζωή, δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. «Πέθαναν και οι δύο» είπε ο Μαρίν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Φονική ενέδρα σε βαν που μετέφερε κρατούμενο – Τρεις νεκροί και δύο βαριά τραυματίες (Videos)

Τραγωδία εκτυλίχτηκε στη Γαλλία, όταν ομάδα ενόπλων επιτέθηκε σε βαν της Αστυνομίας που έκανε μεταγωγή κρατουμένου. Η φονική επίθεση έγινε στον σταθμό διοδίων Ενκαρβίλ. Όπως φαίνετ...

Αντιμέτωπη ακόμα και με κυρώσεις από τις ΗΠΑ η Σιλιάνοφσκα για την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ στέλνουν ηχηρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία, το οποίο προστίθεται στις ξεκάθαρες προειδοποιήσεις της Ελλάδας και πιθανότατα θα ακουστεί πιο δυνατά από τον «μ...

Φόρτωση άρθρων...