Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο μετά την απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα

Εκρήξεις από πυραυλικές επιθέσεις σημειώθηκαν και στο Χάρκοβο, στο Λβιβ και στην Οδησσό. Οι επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας έγιναν μετά από ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη G20.

Εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας έπειτα από την απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα. Η Ρωσία και ο Βλαντιμίρ Πούτιν απαντά με σφοδρά χτυπήματα κατά αμάχων μετά την απόσυρση στρατευμάτων από τη Χερσώνα, που δημιούργησε εικόνα αναθάρρησης στην παγκόσμια κοινότητα.

Οι επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας συντελούνται έπειτα από την ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη G20.

Τις τελευταίες ώρες εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο, ενώ πυκνός καπνός φαινόταν να υψώνεται πάνω από την πόλη.

«Η Ρωσία απάντησε στην δυνατή ομιλία του Ζελένσκι στην G20 με μια νέα πυραυλική επίθεση. Πιστεύει κανείς ότι το Κρεμλίνο θέλει πραγματικά την ειρήνη; Θέλει υποταγή. Αλλά στο τέλος της ημέρας, οι τρομοκράτες πάντα χάνουν», έγραψε στο Twitter, ο Άντριι Γιερμάκ, επικεφαλής των προεδρικών υπηρεσιών.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού Προέδρου έδειχναν φλόγες να βγαίνουν από μια μικρή πολυκατοικία.

Ανταποκριτής του Reuters που έφτασε στο σημείο μετά την επίθεση δήλωσε ότι περίπου 15 κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί γύρω από την καμένη πλευρά της πενταώροφης πολυκατοικίας.

Οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν τους κατοίκους να παραμείνουν σε καταφύγια υπό τον φόβο νέων επιθέσεων.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, από τις πυραυλικές επιθέσεις επλήγησαν δύο κτίρια στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Παράλληλα, εκρήξεις από πυραυλικές επιθέσεις σημειώθηκαν στο Χάρκοβο, στο Λβιβ και στην Οδησσό, με τους τοπικούς αξιωματούχους να ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα καταφύγια. Στις συγκεκριμένες πόλεις παρατηρούνται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ υπάρχουν αναφορές για πλήγματα σε κρίσιμες υποδομές σε Ζιτομίρ και Ρίβνε.  

«Οι Ρώσοι εξαπολύουν το τρίτο κύμα πυραυλικών επιθέσεων στην Ουκρανία. Προστατευθείτε» ανέφερε σε μήνυμά του ο κυβερνήτης του Μικολάιφ, Βιτάλι Κιμ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - «Καταρρίψαμε 3 drones» λέει η Τεχεράνη

Νέο παγκόσμιο συναγερμό προκάλεσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι πληροφορίες από Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλούνται ABC, CNN, NBC, σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ χτύπησε...

Αυστραλία: Κατηγορίες για τρομοκρατία σε βάρος του 16χρονου που μαχαίρωσε επίσκοπο στο Σίδνεϊ

Χιλιάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν σήμερα σε τεμένη ανά το Σίδνεϊ για την προσευχή της Παρασκευής παρά την ανησυχία για επιθέσεις αντεκδίκησης μετά την απαγγελία κατηγοριών για τ...

Φόρτωση άρθρων...