Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Επίθεση με drones στο ρωσικό ναύσταθμο της Κριμαίας

Η επίθεση των Ουκρανών στο ρωσικό ναύσταθμο της Σεβαστούπολης έγινε τα ξημερώματα με drones, καθώς και με κατευθυνόμενα υποβρύχια σκάφη.

Πλανήτης

Ουκρανικές πηγές υποστηρίζουν ότι χτύπησαν τη φρεγάτα «Ναύαρχος Μακάροφ» και έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από την επίθεση. Η φρεγάτα είχε αναλάβει ρόλο ναυαρχίδας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας μετά από τη βύθιση του καταδρομικού Μόσχα τον περασμένο Απρίλιο.

Οι Ρώσοι διαψεύδουν, λένε ότι απέκρουσαν την επίθεση και κατέστρεψαν τα ουκρανικά σκάφη, ενώ αναφέρουν ότι υπέστη ελαφρές ζημιές μόνο ένα ναρκαλιευτικό. Παράλληλα, η Μόσχα κατηγόρησε τη Βρετανία ότι είχε ηγετικό ρόλο στην επιχείρηση εναντίον της μεγαλύτερης ναυτικής βάσης τους στην Κριμαία.

Τους κατηγορούν και για τους αγωγούς

Οι Ρώσοι κατηγόρησαν τους Βρετανούς και για το σαμποτάζ στους δύο αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική πριν από ένα μήνα.

Το Λονδίνο διαψεύδει και κατηγορεί τη Μόσχα για ασύστολα ψεύδη επικών διαστάσεων.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση του Κιέβου απηύθηνε έκκληση για βοήθεια από το εξωτερικό καθώς οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις έχουν καταστρέψει πάνω από το ένα τρίτο των ουκρανικών υποδομών ενέργειας, με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να μένουν καθημερινά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

«Σε πολλές πόλεις και περιφέρειες γίνονται διακοπές ρεύματος. Σχεδόν 4 εκατομμύρια Ουκρανοί αντιμετωπίζουν τώρα περιορισμούς στην κατανάλωση», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί με την επέλαση του χειμώνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...