Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Η Μαριούπολη είπε «όχι» στο ρωσικό τελεσίγραφο - Δεν καταθέτουν τα όπλα οι Ουκρανοί (Video)

Δεν τίθεται επ’ ουδενί ζήτημα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να καταθέσουν τα όπλα και να εγκαταλείψουν την πολιορκούμενη Μαριούπολη στον ρωσικό στρατό, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, η Ιρίνα Βέρεστσουκ.

Η Ουκρανία καλείτο να δώσει την απάντησή της για παράδοση της Μαριούπολης μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι Ρώσοι κάλεσαν τους «εθνικιστές μέσα στην πόλη» (σ.σ. τάγμα Αζόφ) αλλά και τα μέλη του ουκρανικού στρατού να παραδώσουν τα όπλα, σημειώνοντας ότι θα τους παράσχουν ασφαλές πέρασμα τη Δευτέρα. Μάλιστα αναφέρουν ότι τα ένοπλα μέλη όλων των ουκρανικών δυνάμεων θα μπορέσουν να εγκαταλείψουν την πόλη «χωρίς έλεγχο» προς τα δυτικά, εφόσον βέβαια παραδώσουν τα όπλα τους.

Η Μαριούπολη είπε «όχι» στο ρωσικό τελεσίγραφο

Διεξάγοντας «επιχείρηση τρόμου» εις βάρος του άμαχου πληθυσμού της Μαριούπολης, η οποία βομβαρδίζεται ανελέητα μέσω ξηράς, αέρος και θαλάσσης, η Ρωσία έδωσε το βράδυ της Κυριακής ολιγόωρη διορία στις ουκρανικές αρχές έως τις 04.00 τα ξημερώματα (05.00 ώρα Μόσχας) σήμερα, Δευτέρα 21 Μαρτίου, για την παράδοση της στρατηγικής σημασίας πόλης της Μαύρης Θάλασσας.

Το τελεσίγραφο, που πλέον έχει παρέλθει, απορρίφθηκε από το Κίεβο και το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης, με τις επόμενες ώρες να προμηνύονται ιδιαίτερα δύσκολες καθώς χιλιάδες άμαχοι -μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά- παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη όπου οι συνθήκες παραμένουν δραματικές.

Δείτε το βίντεο του MEGA: 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιράκ: Άγρια δολοφονία TikToker έξω από το σπίτι της

Άγνωστος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι της την Ιρακινή σταρ των κοινωνικών δικτύων Γκουφράν Σαουάντι, περισσότερο γνωστή ως Umm Fahad. Η επίθεση έλαβε χώρα το ...

«Στο ψηφοδέλτιο γράψτε μόνο Τζόρτζια»: H Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε πριν από λίγο από την Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας ότι θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές με το κόμμα της "Αδέλφια της Ιταλίας". ...

Φόρτωση άρθρων...