Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Ουκρανία: Η πρώτη δορυφορική εικόνα μετά την ανατίναξη του φράγματος Καχόβκα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες φωτογραφίες στις οποίες αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής από την ανατίναξη του φράγματος Καχόβκα, που συγκρατεί 18,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, στην ανατολική Ουκρανία και συγκεκριμένα στη Χερσώνα.

H δορυφορική εικόνα που εξασφάλισε το BBC, ελήφθη τις πρωινές ώρες και δείχνει εκτεταμένες ζημιές στο κεντρικό τμήμα του φράγματος και σε ένα τμήμα του κτιρίου του υδροηλεκτρικού σταθμού στην ανατολική όχθη του ποταμού Ντνίπρο.

Την ίδια ώρα, ανησυχία εκφράζεται όχι μόνο για το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, όσο και για άλλες κοινότητες που θα επηρεαστούν από την έκρηξη του φράγματος και αντιμετωπίζουν την απειλή των εκτεταμέων πλημμυρών.   

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα μπορούσαν να επηρεαστούν από το περιστατικό περίπου 80 πόλεις και χωριά. 

Σε χάρτη, που φέρνει στη δημοσιότητα το BBC, εικονίζονται μέρη στην περιοχή της Χερσώνας που έχουν επηρεαστεί από τις πλημμύρες.

Ουκρανία: Η πρώτη δορυφορική εικόνα μετά την ανατίναξη του φράγματος Καχόβκα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Γερμανία καλεί για εξηγήσεις τον Ρώσο επιτετραμμένο για κυβερνοεπιθέσεις από την υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών

Για εξηγήσεις κάλεσε η Γερμανία τον Ρώσο επιτετραμμένο που ασκεί χρέη πρεσβευτή στο Βερολίνο. Αφορμή ήταν μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων με στόχο το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, αλλά και τ...

Βρετανία: Βαριές απώλειες για το κυβερνών κόμμα του Ρίσι Σούνακ στις τοπικές εκλογές

Βαριές απώλειες για το Συντηρητικό κόμμα του Ρίσι Σούνακ δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην Μεγάλη Βρετανία, σηματοδοτώντας πιθανότατα την επώδυνη ήττα της σημ...

Φόρτωση άρθρων...