Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε ως «ανεξάρτητα» τα Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ

Πλανήτης

Η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε σήμερα τις δύο αποσχισθείσες «λαϊκές δημοκρατίες» της ανατολικής Ουκρανίας ως «ανεξάρτητα» κράτη, όπως ανέφεραν ένας ηγέτης των αυτονομιστών και το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Η Βόρεια Κορέα γίνεται έτσι η τρίτη χώρα, μετά τη Ρωσία και τη Συρία, που αναγνωρίζει τις «λαϊκές δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Telegram, ο ηγέτης του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν ανέφερε ότι ελπίζει να έχει «καρποφόρα συνεργασία» και καλή εμπορική σχέση με τη Βόρεια Κορέα.

Η «πρεσβεία» του Ντονέτσκ στη Μόσχα ανάρτησε μια φωτογραφία από μια τελετή κατά την οποία ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας Σιν Χονγκ-τσόι παρέδωσε ένα «πιστοποιητικό αναγνώρισης» στην «πρέσβειρα» του Ντονέτσκ, Όλγα Μακέγιεβα.

Η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη Μόσχα επιβεβαίωσε ότι αναγνώρισε την ανεξαρτησία και των δύο περιοχών, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS. Υπενθυμίζεται πως η Πιονγιάνγκ είχε εκφράσει και την υποστήριξή της στη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας, το 2014.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Politico: Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς

Τις προηγούμενες εβδομάδες οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν υπό άκρα μυστικότητα πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία και χρησιμοποιήθηκαν ήδη πριν από λίγες ημέρες, τόν...

Γερμανία: Κατηγορίες σε έξι ύποπτα μέλη του Ισλαμικού Κράτους για τρομοκρατικές επιθέσεις

Κατηγορίες απήγγειλε η Γερμανία σε έξι ξένους υπηκόους που σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις για λογαριασμό του «Ισλαμικού Κράτους της επαρχίας Χορασάν», ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή ...

Σαν σήμερα - 24 Απριλίου

Γεγονότα 1704: Εκδίδεται η «News Letter» στην Βοστόνη, η πρώτη εφημερίδα στις ΗΠΑ 1800: Ιδρύεται η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσο στις ΗΠΑ από τον Πρόεδρο Τζον Άνταμς 1877: Έναρξ...

Φόρτωση άρθρων...