Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Ουκρανία: 75 πυραύλους εκτόξευσε η Ρωσία - Νεκροί και τραυματίες από τις επιθέσεις (Videos&Photos)

Ξεκίνησαν τα αντίποινα του Πούτιν και της Ρωσίας για την έκρηξη στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς στην Κριμαία.

Σφοδρή επίθεση δέχτηκαν έξι πόλεις της Ουκρανίας από τον στρατό της Ρωσίας. Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας έδωσε τους αριθμούς της ρωσικής επίθεσης.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ο ρωσικός στρατός εκτόξευσε 75 πυραύλους κατά των ουκρανικών πόλεων. 

«Η ρωσική ομοσπονδία- το τρομοκρατικό κράτος- εκτόξευσε 75 πυραύλους στην Ουκρανία. Οι 41 από αυτούς καταρρίφθηκαν», αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο το πρωί και άλλες πόλεις της Ουκρανίας. Κίεβο, Ζαπορίζια, Ντνίπρο, Σούμι, Ζιτομίρ και Χάρκοβο είναι οι πόλεις που χτυπήθηκαν από τους Ρώσους. 

Οι εκρήξεις στις ουκρανικές πόλεις φαίνεται πως είναι αντίποινα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσία για την έκρηξη στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς στην Κριμαία.

Οι εκρήξεις στο Κίεβο και σε άλλες τέσσερις ουκρανικές πόλεις προκάλεσαν τον θάνατο 8 ανθρώπων και τον τραυματισμό 24 ατόμων. 

Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο

Χτυπήθηκαν κρίσιμες δομές, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών της Ουκρανίας από τις «αρκετές εκρήξεις» στο Κίεβο υπάρχει «αριθμός θυμάτων», όπως μεταδίδει το Sky News. Όπως κατήγγειλε ο Άντον Γκερασένκο, ο σύμβουλος του υπουργού Ασφαλείας της Ουκρανίας, ρωσικός πύραυλος έπεσε κοντά στο μνημείο Hrushevsky.

Για πυραύλους που έπεσαν «ακριβώς στο κέντρο της πόλης» έκανε λόγο ο Ουκρανός βουλευτής Αλεξέι Γοντσαρένκο. «Οχήματα καίγονται και τζάμια έχουν καταστραφεί. Υπάρχουν νεκροί» έγραψε ο Γκερασένκο στο Twitter.

Κατά πληροφορίες πρόκειται για τουλάχιστον τρεις εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου. «Αρκετές εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιφέρεια Σεβτσένκιβ στο κέντρο της πρωτεύουσας» έγραψε ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, σε ανάρτησή του στο Telegram.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι μαύρος καπνός εθεάθη από κτήριο στο κέντρο του Κιέβου αφού είχε προηγηθεί ήχος έκρηξης.

Την ίδια ώρα, δημοσιογράφος του Associated Press έκανε λόγο για εκρήξεις και στην πόλη Ντνίπρο. «Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο Πούτιν εντείνει τις επιθέσεις του μετά την έκρηξη της γέφυρας Κερτς» σχολίασε ο δημοσιογράφος του Associated Press.

Ουκρανοί δημοσιογράφοι καταγγέλλουν ότι «το χτύπημα στο Κίεβο, μια πόλη που είχε μείνει επί μακρόν εκτός των στρατιωτικών επιχειρήσεων, εσκεμμένα πραγματοποιήθηκε σε ώρα αιχμής ώστε να υπάρξουν θύματα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισραηλινός στρατός: Έκλεισε το σημείο διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, Κερέμ Σαλόμ μετά από επίθεση της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα (5/5) ότι έκλεισε το κύριο σημείο διέλευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας, το Κερέμ Σαλόμ, που τέθηκε στο στόχαστρο πυρ...

Ισραήλ: Προσωρινό λουκέτο στο Al Jazeera – Είναι «εγκληματική ενέργεια» λέει το τηλεοπτικό δίκτυο

Η τηλεοπτική μετάδοση του Al Jazeera στο Ισραήλ κόπηκε σήμερα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να «κλείσει» το καταριανό τηλεοπτικό δίκτυο στη χώρα και να κατασχέσει τον εξοπλισμό ...

Μπάιντεν: Θερμές ευχές στις ορθόδοξες χριστιανικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο

«Η Τζιλ και εγώ στέλνουμε θερμές ευχές στις ορθόδοξες χριστιανικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο καθώς γιορτάζουν το Πάσχα» αναφέρει σε δήλωσή του για το ελληνορθόδοξο Πάσχα ο Αμερικ...

Φόρτωση άρθρων...