Η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέρριψε τρία ρωσικά βομβαρδιστικά-καταδιωκτικά Σουχόι Su-34 στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διευκρινίζει πως καταρρίφθηκαν στην περιφέρεια της Χερσώνας, όπου μαίνονται μάχες.

Χθες το μεσημέρι «τρία ρωσικά καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά Su-34 καταρρίφθηκαν στον νότιο τομέα επιχειρήσεων», ανέφερε μέσω Telegram ο Μικόλα Όλεστσουκ, ο επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας.

Στο νυχτερινό διάγγελμά του την Παρασκευή ο Ουκρανός Πρόεδρος εξήγησε πως τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από πυραύλους και δήλωσε «ευγνώμων προς τους στρατιώτες που κατέστρεψαν τρία αεροσκάφη Σουχόι μονομιάς στον νότο, στην περιφέρεια της Χερσώνας μας».

Ακόμα, ο Ζελένσκι πρόσθεσε πως «κάθε ρώσος πιλότος πρέπει να ξέρει ποια είναι η απάντησή μας σε κάθε ρώσο δολοφόνο — κανένας τους δεν θα μείνει ατιμώρητος».

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία δεν διευκρίνισε την τύχη των χειριστών των διθέσιων ρωσικών βομβαρδιστικών.

Οι ρωσικές Αρχές δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές ακόμη. Πάντως ο ρώσος στρατιωτικός μπλόγκερ με μεγάλη απήχηση που δημοσιεύει με το ψευδώνυμο Fighterbomber έκανε λόγο για «απώλειες στη μάχη»: οφείλονταν, κατ’ αυτόν, σε νεα συστοιχία αντιαεροπορικής άμυνας Patriot που έστειλαν στην Ουκρανία οι ΗΠΑ.