Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Κατέρριψε 15 ρωσικά drones που κατευθύνονταν στην Οδησσό

Πλανήτης

Η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε 15 από τα 25 ρωσικά drones που συμμετείχαν σε νυχτερινή επίθεση στα νότια της Οδησσού. Ωστόσο χτυπήθηκαν υποδομές, δήλωσαν ο στρατός και τοπικοί αξιωματούχοι.

Ο στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι δέκα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed καταρρίφθηκαν πάνω από το λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα.

«Άλλη μια μαζική νυχτερινή επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τους Ρώσους στην περιοχή της Οδησσού. Οι μάχες διήρκεσαν μιάμιση ώρα», είπε ο Όλεχ Κίπερ, ο κυβερνήτης της Οδησσού.

«Οι μονάδες αεράμυνας απέκρουσαν πολλά "κύματα" Shaheds που ήθραν από τη Μαύρη Θάλασσα μέσω πολύπλοκων ελιγμών και ανάμεσα σε κατοικημένα κτίρια και βιομηχανικές περιοχές, γεγονός που δυσκόλεψε το έργο της αεράμυνας».

Δήλωσε ότι μια εγκατάσταση υποδομής, ένα διοικητικό κτίριο και ορισμένα εμπορικά κτίρια υπέστησαν ζημιές. Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα.

Η νότια περιοχή της Οδησσού έχει δεχθεί έξι επιθέσεις ρωσικών drones αυτόν τον μήνα. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε αργά την Κυριακή ότι ο ρωσικός στρατός έχει εκτοξεύσει 175 μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε διάφορους στόχους στην Ουκρανία από τις αρχές Μαρτίου. Η Ουκρανία κατέρριψε 151 από αυτά, πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Απριλίου

Γεγονότα 1686: Δημοσιεύεται ο πρώτος τόμος των αρχών του Ισαάκ Νεύτωνα 1788: Το Μέριλαντ γίνεται η έβδομη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών 1789: ...

Φόρτωση άρθρων...