Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ουκρανία: Ξεκινά η διανομή χαπιών ιωδίου υπό τον φόβο πυρηνικής επίθεσης (Video)

Πλανήτης

Τη διανομή χαπιών ιωδίου ετοιμάζει η Kυβέρνηση της Ουκρανίας σε ενδεχόμενο ρωσικής πυρηνικής επίθεσης.

Ο δήμος του Κιέβου ανακοίνωσε ότι διανέμει χάπια ιωδιούχου καλίου σε συντονιστικά κέντρα, ώστε να μπορούν να μοιραστούν στον πληθυσμό σε περίπτωση εκκενώσεως περιοχών μετά από πυρηνική επίθεση.

Δυτικός αξιωματούχος που μίλησε στο Reuters εμφανίσθηκε καθησυχαστικός ότι παρά τα σενάρια και την κινητοποίηση του ΝΑΤΟ, δεν έχει  διαπιστωθεί ασυνήθιστη κινητικότητα στις ρωσικές μονάδες που χειρίζονται τα πυρηνικά όπλα.

Το ιώδιο χρησιμοποιείται για την προστασία από την ανάπτυξη καρκίνου του θυρεοειδή, ο οποίος μπορεί να προκληθεί από την έκθεση σε ραδιενέργεια.

Όμως, εάν κάποιος δεν έχει εκτεθεί σε ραδιενέργεια, η λήψη ιωδίου δεν τον προστατεύει, αντίθετα μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Politico: Συναγερμός στην Europol – Εξαφανίστηκαν φάκελοι με απόρρητα στοιχεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων

Συναγερμός έχει σημάνει στη Europol έπειτα από την αποκάλυψη της απώλειας απόρρητων φακέλων, με προσωπικά δεδομένα κορυφαίων στελεχών της υπηρεσίας, από την έδρα της στη Χάγη στην ...

Ιλινόις: Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι έσπειρε τον τρόμο - 4 νεκροί και 5 πέντε τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον απολογισμό να ανέρχεται στους τέσσερις νεκρούς και πέντε τραυματίες. Ένας 22χρονος ύποπτος συνελήφθη μετ...

Φόρτωση άρθρων...