Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Μαζική έξοδος από τη χώρα για χιλιάδες Ουκρανούς - Συνεχίζεται το ρωσικό «σφυροκόπημα» (Video)

Συνεχίζεται για δωδέκατη ημέρα το ρωσικό «σφυροκόπημα στην Ουκρανία. Οι ελπίδες για κατάπαυση του πυρός λόγω του επικείμενου τρίτου γύρου των διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών Ουκρανίας και Ρωσίας λιγοστεύουν.

Ουκρανοί πολίτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους φτάνουν μαζικά στα σύνορα Πολωνίας - Ουκρανίας.

Η ανταποκρίτρια του MEGA, Βελίκα Καραβάλτσιου, μεταδίδει από το σημείο στο σταθμό των τρένων, στα εκδοτήρια των εισιτηρίων, ότι πολλοί από τους πρόσφυγες βγάζουν εισιτήρια για τον επόμενο προορισμό τους, με την Πολωνία αποτελεί το πρώτο σταθμό τους.

Αρκετοί εξ αυτών έχουν ως τελικό προορισμό τη Γερμανία, ενώ οι ιστορίες πόνου και ξεριζωμού των προσφύγων συγκλονίζουν.

«Υπάρχει συμφωνία να κρατηθούν ανοιχτοί οι διάδρομοι για τη διαφυγή των πολιτών. Για αυτό τα δρομολόγια των τρένων δεν έχουν σταματήσει. Ο άμαχος πληθυσμός εντός των πόλεων δημιουργεί προβλήματα, και για τους επιτιθέμενους και για τους αμυνόμενους», σημείωσε ο αντιστράτηγος ε.α., Ιωάννης Κρασσάς, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

Mέχρι στιγμής περίπου 4.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ελλάδα.

«Ο πόλεμος θα κρατήσει και άλλο»

«Όπως φαίνεται οι Πολωνοί θέλουν να δώσουν τα ρωσικά Μινκ-29 για να αγοράσουν F-16. Αυτό σημαίνει ότι ο πόλεμος θα κρατήσει και άλλο. Δεν στέλνεις εκεί αεροσκάφη για να καταστραφούν», είπε ακόμα ο Ιωάννης Κρασσάς.

«Στον πόλεμο τίποτα δεν είναι αναπόφευκτο ή απολύτως βέβαιο ότι θα συμβεί. Όπως δείχνει η κατάσταση, οι Ρώσοι έχουν αδυναμίες. Βόρεια της Ουκρανίας, μεταξύ Ουκρανίας και Λευκορωσίας, υπάρχει ελώδης περιοχή, όπου δεν μπορούν να κινηθούν τα οχήματα εκτός οδών», εξήγησε ο αντιστράτηγος.

«Για να συνεχίζει ο Ζελένσκι με τον τρόπο που συνεχίζει, κάπου και αυτός ακουμπάει», τόνισε κλείνοντας ο Ιωάννης Κρασσάς.

Δείτε το βίντεο του MEGA: 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ έγινε σήμερα (ξημερώματα Σαββάτου, τοπική ώρα) στην επαρχία Χουαλιέν της ανατολικής Ταϊβάν, ανακοίνωσε η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία. Μέχρι τώρα δε...

Φόρτωση άρθρων...