Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ουκρανία: Μπαράζ εκρήξεων από «drones καμικάζι» στο Κίεβο (Videos&Photos)

Πλανήτης

Μπαράζ εκρήξεων σημειώθηκαν το πρωί στο Κίεβο. Εννέα συνολικά εκρήξεις από «drones καμικάζι» έχουν μετρήσει κάτοικοι και δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Η Ρωσία εξαπέλυσε πλήγματα στην ουκρανική πρωτεύουσα  νωρίς το πρωί. Κτίρια κατοικιών υπέστησαν ζημιές από τις εκρήξεις, μερικές από τις οποίες σημειώθηκαν κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου.

«Πολλά κτίρια κατοικιών υπέστησαν ζημιές. Οι γιατροί βρίσκονται στο σημείο», δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου, Βίταλι Κλίτσκο, σε ανάρτησή του στο Telegram. 

Ακόμα, δημοσίευσε μια φωτογραφία γράφοντας «τα συντρίμμια ενός από τα drones καμικάζι που επιτέθηκαν στο Κίεβο σήμερα το πρωί».

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ουκρανικής προεδρίας, ο Αντρίι Γέρμακ, έκανε λόγο από την πλευρά του μέσω της ίδιας πλατφόρμας για επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα-καμικάζι. «Οι Ρώσοι νομίζουν πως αυτό θα τους βοηθήσει», κάγχασε ο Αντρίι Γέρμακ.

Ουκρανία: Μπαράζ εκρήξεων από «drones καμικάζι» στο Κίεβο

Σύμφωνα με τον Guardian, που επικαλείται τοπικούς αξιωματούχους, μία από τις εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμού του Κιέβου. Φωτογραφίες που δημοσίευσαν δημοσιογράφοι στο διαδίκτυο δείχνουν κόσμο να περιμένει  σε υπόγεια διάβαση για να προστατευτεί, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των επιβατών.

Οι βομβαρδισμοί καταγράφονται μία εβδομάδα ακριβώς έπειτα από τα εκτεταμένα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν τρεις εκρήξεις, κατά σειρά στις 06:35, στις 06:45 και στις 06:58 (τοπικές ώρες και ώρες Ελλάδας). Λίγο πριν από την πρώτη, ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας. Ακολούθησαν και άλλα χτυπήματα με drone, φτάνοντας μέχρι στιγμής τα εννέα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισλαμικό Κράτος: Kαλεί τους οπαδούς του να πλήξουν τους «σταυροφόρους» στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Το Ισλαμικό Κράτος προέτρεψε την Πέμπτη τους υποστηρικτές του να χτυπήσουν τους «σταυροφόρους» παντού, αλλά ιδίως στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος της τζιχαντισ...

Σαν σήμερα - 29 Μαρτίου

Γεγονότα 1430: Η Θεσσαλονίκη πέφτει στα χέρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας 1638: Σουηδοί άποικοι ιδρύουν την πρώτη ευρωπαϊκή αποικία στη σημερινή πολιτεία του Ντέλαγουερ ...

Πούτιν: Η Μόσχα δεν θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ - Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται

Η Ρωσία δεν έχει σχέδια για καμία χώρα του ΝΑΤΟ και δεν θα επιτεθεί στην Πολωνία, στις χώρες της Βαλτικής ή στην Τσεχία, αλλά εάν η Δύση προμηθεύσει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, τό...

Φόρτωση άρθρων...