Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ουκρανία: Νέα νύχτα με βομβαρδισμούς σε Κίεβο, Μαριούπολη και Χάρκοβο (Video)

Για ακόμη μια νύχτα οι κάτοικοι στις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας βρίσκονται υπό την απειλή βομβαρδισμών. Συνεχίζεται η πολιορκία των μεγάλων πόλεων της Ουκρανίας, ιδιαίτερα στο Κίεβο, το Χάρκοβο και τη Μαριούπολη, ενώ υπάρχουν αναφορές για εκρήξεις ακόμα και στην Οδησσό που φαίνεται να είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος του ρωσικού στρατού.

Όπως αναφέρουν τόσο τα διεθνή όσο και τα ουκρανικά Μέσα, η αντίσταση του ουκρανικού στρατού συνεχίζεται, ενώ στη δημοσιότητα ήρθε βίντεο όπου φαίνεται να υπάρχει πτώση εχθρικού αεροσκάφους κοντά στο Κίεβο.

Χωρίς ραδιολογικές συνέπειες το χτύπημα κτιρίου πυρηνικών ερευνών

Συναγαρμός έχει σημάνει στις ουκρανικές αρχές μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δεξαμενή πετρελαίου.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε δεξαμενή πετρελαίου στην πόλη Ζιτομίρ στη βορειοδυτική Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά προκλήθηκε από ρωσικό πύραυλο.

Νωρίτερα, αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν την πόλη Μαλίν, στην περιφέρεια του Ζιτομίρ, μετατρέποντες ολόκληρες συνοικίες σε ερείπια.

Μαίνεται ο διπλωματικός πόλεμος

Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την επόμενη μέρα της ρωσικής εισβολής.

«Κοστίζει πολύ ο πόλεμος, και στην ενέργεια και στα τρόφιμα. Η Ουκρανία είναι η 5η χώρα που προμηθεύει την Ευρώπη σε τρόφιμα. Έχουμε και το θέμα της ενέργειας που είναι αναμενόμενο. Ο εσωτερικός δείκτης της ενέργειας μόνο για τον Φεβρουάριο είναι 31%, χθες Δευτέρα το φυσικό αέριο αυξήθηκε 4%, εάν αυτό το κάνουμε αναγωγή στον μήνα, ξεπερνάει το διπλάσιο. Χρείαζεται μία σοβαρή παρέμβαση γιατί κινδυνεύει να γίνει μία πραγματική βόμβα στην ευρωπαϊκή οικονομία»

»Όλο το δυστύχημα είναι ότι δεν μπορούν να βρουν λύση. Η συνάντηση των ΥΠΕΞ ενδεχομένως να δημιουργήσει προσδοκίες. Μία από τις σκέψεις της ρωσικής εισβολής ήταν να αποκοπεί η Ουκρανία από τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά φαίνεται πως κάνει πίσω σε αυτό η Ρωσία. Φαίνεται ότι ο Πούτιν έκανε ένα βήμα πίσω. Το πιο δύσκολο για μία κυβέρνηση να δεχθεί τον ακρωτηριασμό μίας χώρας, ωστόσο οι Ουκρανοί ζητούν αναθεώρηση του συντάγματος και όχι ανατροπή της κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Δεσποτόπουλος.

Ο αντιστράτηγος ε.α., Ιωάννης Μπαλτζώης, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την ουδέτερη στάση της Τουρκίας.

«Σύμφωνα με τις κινήσεις του ο Πούτιν θέλει να καταλάβει την ανατολική Ουκρανία. Έχει σταματήσεις επιχειρήσεις στην Οδησσό και στις γύρω περιοχές. Υπάρχουν κάποια θετικά σημεία. Δεν προκρίθηκε το no- fly zone, ο οποίο θα είχε και ενδεχόμενη εμπλοκή του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, δεν στοχοποιούν τον Πούτιν, τον θεωρούν ακόμη συνομιλητή προσδοκώντας μία λύση. Οι απευθείας συνομιλίες των δύο υπουργών Εξωτερικών, ΗΠΑ και Ρωσίας είναι ένα ακόμη θετικό, προκειμένου να αλλάξουν τα δεδομένα», δήλωσε.

Κάποια στιγμή η Τουρκία θα πρέπει να διαλέξει πλευρά. Θα πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις», κατέληξε λέγοντας.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: «Οι Αριστεροί Παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Νέα ανάρτηση έκανε στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της χώρας υποστηρίζει ότι οι διαμαρτυρίες υπέρ της Παλαιστίνη...

Καζακστάν: Πρώην υπουργός σκότωσε στο ξύλο τη γυναίκα του μέσα σε εστιατόριο (βίντεο)

Φρίκη προκαλεί βίντεο που καταγράφει τη φριχτή δολοφονία της συζύγου πρώην υπουργού στο Καζακστάν από τα ίδια του τα χέρια. Η δολοφονία καταγράφεται καρέ καρέ σε ένα σοκαριστικό...

Φόρτωση άρθρων...