Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Νέο συναγερμός μετά από φωτιές κοντά στο Τσερνόμπιλ

Πλανήτης

Νέος συναγερμός σήμανε στο Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία. Νωρίτερα, υπήρχαν αναφορές για πολλές φωτιές κοντά στον πυρηνικό σταθμό, σύμφωνα με το ουκρανικό κοινοβούλιο, όπως μεταδίδει το Sky News.

Η ουκρανική Κυβέρνηση κατήγγειλε ότι οι πυρκαγιές πιθανόν προκλήθηκαν από βομβαρδισμούς πυροβολικού ή εμπρησμούς και “καίγονται ανεξέλεγκτα” σε περιοχή που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις, όπως μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο.

Η Κρατική Υπηρεσία Ειδικών Επικοινωνιών της Ουκρανίας, τόνισε ότι αυτό “εγείρει ανησυχίες για πιθανή εξάπλωση της ραδιενέργειας”.

Σύμφωνα, με το Associated Press, ο υπουργός φυσικών πόρων της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι πυρκαγιές έχουν σβήσει στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων, ο Ruslan Strelets δήλωσε ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή είναι εντός των ορίων. Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν κατηγορήσει νωρίτερα τις ρωσικές δυνάμεις ότι σκόπιμα έβαλαν τις πυρκαγιές ή τις προκάλεσαν με βομβαρδισμούς πυροβολικού.

Το Τσερνόμπιλ βρίσκεται στα χέρια των Ρώσων από τις πρώτες μέρες της εισβολής στην Ουκρανία, με το Ουκρανικό προσωπικό να κάνει αναφορές για φρικτές συνθήκες στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια: Μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων λόγω τεχνικού προβλήματος

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια της Βρετανίας, καθώς σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις λόγω τεχνικού προβλήματος. Αναστάτωση έχει προκληθεί στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, κα...

Φόρτωση άρθρων...